ep logo de adidas
Daniel Karmann/dpa - Archivo

El fabricant alemany de roba i calçat esportius Adidas va registrar un benefici net atribuït de 31 milions d'euros al tancament del primer trimestre de 2020, que equival a una caiguda del 95,1% en comparació amb el seu resultat del mateix període de 2019 a conseqüència de la pandèmia de Covid-19, i va alertar que els seus resultats del segon trimestre poden mostrar encara més deterioració per l'impacte advers de la Gran Reclusió, que manté tancades més del 70% de les botigues de la firma alemanya arreu del món.

Les vendes d'Adidas entre gener i març de 2020 van arribar a 4.753 milions d'euros, un 19,2% menys que durant el primer trimestre de 2019, incloent un descens del 20,1% de la facturació de la marca Adidas, fins a 4.269 milions, i del 11,4% de Reebok, fins a 372 milions.

Per regions, les vendes de la companyia alemanya van caure un 44,7% a l'Àsia Pacífic, fins a 1.184 milions d'euros, en ser la regió més afectada pels tancaments durant el trimestre, mentre que a Europa, els ingressos d'Adidas van caure un 8%, fins a 1.426 milions, i a Amèrica van créixer un 3,8%, fins a 1.201 milions.

Al tancament del trimestre, Adidas comptava amb liquiditat per import de 1.975 milions d'euros, dels quals dues terceres parts és directament accessible, en mantenir-se a Adidas AG, mentre que el deute net de la companyia era de 570 milions d'euros, comparat amb un saldo positiu de 908 milions l'any anterior.

"Els nostres resultats del primer trimestre parlen de la gravetat dels reptes que el brot de coronavirus representa fins i tot per a empreses sanejades", va declarar el conseller delegat d'Adidas, Kasper Rorsted, en presentar els comptes trimestrals de la multinacional, que anticipa un impacte encara més significatiu de la pandèmia sobre els seus comptes del segon trimestre.

En aquest sentit, encara que Adidas no va oferir projeccions per al conjunt de l'exercici, la multinacional de les 'tres bandes' va indicar que, a conseqüència del tancament de més del 70% de les seves botigues, espera que la caiguda dels seus resultats sigui encara més pronunciada durant el segon trimestre, quan calcula que les seves vendes podrien ser fins i tot més d'un 40% més baixes que la xifra del mateix període de 2019, i potser fins i tot registraran un resultat operatiu negatiu.

"Malgrat l'actual situació, confio en les atractives perspectives a llarg termini per a Adidas", va indicar Kasper Rorsted, per a qui l'enfocament en l'acceleració del negoci digital i la xarxa pròpia de botigues donarà encara millors resultats en el futur. "Estem ben posicionats com una companyia global amb marques fortes", va afegir.

Noticias relacionadas

contador