ep archivo   sede de acerinox en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Acerinox ha presentat els resultats del 2021, que han registrat xifres històriques. El resultat després d'impostos i minoritaris ha estat de 572 milions d'euros (49 milions d'euros del mateix període del 2020), record històric.

  • 9,88€
  • 0,36%

La facturació ha pujat fins als 6.706 milions d'euros, un 44% superior respecte del mateix període de l'any anterior. L'EBITDA, 989 milions d'euros, ha estat 2,6 vegades superior al de l'Exercici 2020. El marge EBITDA sobre vendes s'ha elevat al 15%. "Aquest resultat és el millor de la nostra història", ha destacat l'empresa.

El flux de caixa operatiu ha estat de 388 milions, malgrat l'increment del capital circulant en 460 milions d'euros. El deute financer net ha estat de 578 milions d'euros i s'ha reduït en 194 milions d'euros respecte al 31 de desembre del 2020.

El Consell d'Administració d'Acerinox ha decidit proposar a la Junta General Ordinària de la Societat un dividend de 0,50 euros per acció amb càrrec als resultats del 2021 i un pla de recompra d'accions destinades a amortitzar-lo un 4% de la xifra de capital social.

"Continua la bona situació del mercat de l'acer inoxidable i s'han materialitzat projectes importants que ens fan ser més optimistes pel que fa al mercat d'aliatges d'alt rendiment.

Aquesta situació, unida als nivells baixos d'inventaris, la millora dels preus i la regionalització del mercat dels acers inoxidables, ens permeten ser optimistes de cara a la primera meitat de l'any”, ha assenyalat Acerinox.

"Per aquestes raons, i malgrat l'increment en costos, esperem que l'EBITDA del primer trimestre del 2022 millori el del quart trimestre del 2021, mantenint la tendència trimestral ascendent des del segon trimestre del 2020 (setè trimestre consecutiu a l'alça).

No podem determinar les conseqüències de les tensions geopolítiques actuals, encara que la nostra exposició directa a la regió és molt limitada, amb vendes de menys del 0,5%”, ha conclòs la companyia.

Noticias relacionadas

contador