ep archivo   fachada del edificio de acerinox en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Acerinox ha comunicat aquest divendres una caiguda en benefici després d'impostos i minoritaris del 53% entre gener i setembre. Durant els nou primers mesos, la companyia va guanyar un total de 348 milions d'euros, enfront dels 741 milions recollits durant el mateix període de l'any anterior.

  • 9,82€
  • 3,70%

La facturació s'ha reduït en un 27% respecte al mateix període de l'any anterior, fins als 5.079 milions d'euros. La producció d'aceria, 1.459.567 tones, ha disminuït un 19%, "a causa de la baixa demanda aparent i els menors preus efectius a la Divisió Inoxidable", segons ha explicat el grup.

Per part seva, l'EBITDA ha baixat un 49%, fins als 607 milions d'euros. I el marge EBITDA sobre vendes ha baixat del 17% fins al 12%.

Acerinox ha assenyalat que "s'ha fet un ajustament d'inventaris a valor net de realització per un import de 75 milions d'euros". El cash flow operatiu ha pujat fins als 221 milions d'euros.

En altres paràmetres destacats, el deute financer net de 500 milions d'euros ha estat 60 milions d'euros superior al de desembre del 2022. I el retorn sobre el capital emprat, ROCE, ha pujat al 19%.

Bernardo Velázquez, conseller delegat d'Acerinox, ha comentat que "atesa les circumstàncies del mercat, hem concentrat els nostres esforços en la disminució del capital circulant i la reducció de deute. Els resultats presentats, en un entorn complex, reflecteixen la resiliència de la companyia en els moments baixos del cicle”.

PERSPECTIVES

Acerinox ha comentat que "la complexitat geopolítica i les circumstàncies macroeconòmiques segueixen tenint una incidència important en la demanda real i no esperem una reactivació durant el quart trimestre. Tot i així, els inventaris als Estats Units i a Europa s'han normalitzat, cosa que permetrà més activitat per la reposició de material".

D'altra banda, ha indicat que "la cartera de comandes a la Divisió d'Aliatges d'Alt Rendiment segueix sent bona, tant en volums com en marges. En aquestes circumstàncies, esperem un EBITDA lleugerament inferior al del tercer trimestre. La generació de caixa esperada al quart trimestre permetrà reduir el deute financer net, que estimem que acabi l'any per sota dels nivells del 31 de desembre del 2022".

Noticias relacionadas

contador