ep archivo   parque eolico de acciona energia en peru
ACCIONA ENERGÍA - Archivo

Acciona Energía va registrar al primer semestre un benefici net de 65 milions, el 84% menys que un any abans. A més, la companyia ha fet públic que ha aconseguit un acord amb Elawan Energy, filial d'ORIX Corporation, per a la venda del 100% del grup Acciona Saltos de Agua (ASA) per 287 milions d'euros.

  • 21,60€
  • -0,28%

Pel que fa als resultats d'Acciona Energia, els guanys més baixos recullen l'impacte comptable de l'evolució dels preus, així com el canvi en el mètode de consolidació per a Renomar durant l'any passat, en què Acciona Energia va incrementar la seva participació fins al 75% amb una plusvàlua no recurrent de 145 milions.

La companyia va facturar fins al juny un 24,2% menys, fins als 1.333 milions, i l'EBITDA va ser un 39% menor, de 419 milions.

Com assenyalen des de la companyia, els resultats han estat afectats per un recurs eòlic limitat durant el semestre i per un preu mitjà més normalitzat després de les fortes pujades conjunturals d'anys anteriors. La companyia espera una recuperació dels preus de l'electricitat a Espanya per a la resta del 2024 i el 2025.

D'altra banda, la venda d'ASA consta de 23 centrals hidroelèctriques en propietat total que sumen 175MW de capacitat instal·lada, situades a les regions d'Aragó, Cantàbria i Catalunya. L'operació està subjecta a l'autorització prèvia obligatòria en matèria d'inversions estrangeres i s'espera que es tanqui abans de final d'any.

Generarà una plusvàlua per a Acciona Energía d'uns 170 milions. "Aquesta operació posa de manifest la qualitat de la nostra cartera de generació, i representa una fita important en la nostra estratègia de rotació d'actius, posant en relleu la divergència entre les valoracions del mercat públic i privat", ha assenyalat Rafael Mateo, CEO d'Acciona Energia.

"En afegir aquesta cartera hidroelèctrica a les nostres fonts d'energia renovables existents, pretenem estabilitzar encara més la nostra producció d'energia i construir una base sòlida de beneficis a llarg termini", ha afegit Dionisio Fernández, CEO d'Elawan.

Noticias relacionadas

contador