petroleocbrussia

L'Organització dels Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+) ha aprovat aquest dijous l'increment de 432.000 barrils diaris la producció de cru per al mes de maig, una cosa esperada per part dels analistes, malgrat que l'augment és una mica més gran del previst.

De fet, tots els analistes apuntaven que l'augment de 400.000 barrils diaris, en línia amb allò aprovat per l'OPEP+ des de l'estiu passat.

Aquesta notícia arriba el dia en què els EUA han aprovat l'alliberament de fins a 1 milió de barrils de petroli al dia de la reserva estratègica de cru de la nació. Es tracta d'una mesura encaminada a controlar els preus de l'energia, que estan disparats.

"Com que el govern de Biden està adoptant una postura molt forta cap a Moscou, prometent més sancions si Rússia segueix fent la guerra a Ucraïna, creiem que l'alliberament de les reserves s'està utilitzant com una eina per esmorteir l'impacte d'aquestes decisions de política exterior per als Estats Units", argumenten des de RBC.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

"Això reduiria la quantitat necessària de destrucció de la demanda induïda pels preus, l'únic mecanisme de reequilibri del petroli actualment disponible en un món sense reserves d'inventari ni elasticitat de l'oferta", sentencien des de Goldman Sachs.

"L'Agència Internacional de l'Energia intentarà pressionar altres països perquè alliberin petroli de les reserves estratègiques", avancen els analistes de Danske Bank.

Alhora, des de RaboBank adverteixen d‟una ruptura en les relacions entre l‟OPEP+ i l'Agència Internacional d‟Energia (AIE). "En l'actualitat, l'AIE proporciona un dels sis conjunts de xifres de producció que componen l'estimació de "fonts secundàries" de la producció de petroli de l'OPEP+ que apareix a l'informe mensual de l'OPEP+. A la reunió, l'OPEP+ debatrà si substitueix les xifres de l'AIE per un altre proveïdor", expliquen.

Noticias relacionadas

contador