ep finanzas  la cnmv advierte sobre casi una treintena de chiringuitos financieros radicados en el
Archivo - Economía/Finanzas.- La CNMV advierte sobre casi una treintena de `chiringuitos financieros` radicados en el extranjeroMarta Fernández - Europa Press - Archivo
9,74€
  • -0,03€
  • -0,33%

Banc Santander, Bankinter i BBVA han presentat ofertes per ser l'entitat que presti els serveis bancaris a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), una tasca que ha exercit BBVA des que es va crear l'organisme supervisor dels mercats.

  • 4,56€
  • -0,90%
  • 7,89€
  • -0,73%

La CNMV va obrir una licitació per elegir una entitat amb la qual contractar serveis bancaris durant els propers dos anys. El saldo mitjà dels comptes bancaris mantinguts per la CNMV és de 15,85 milions d'euros.

L'organisme necessita un compte de recaptació de taxes, un compte corrent principal, després de comptes corrents auxiliars i un compte valors, totes elles lliures de despeses i comissions. Es tracta d'uns serveis que des de la creació de la CNMV ha prestat BBVA, en les seves successives accepcions històriques (Caixa Postal, Argentaria i l'actual BBVA).

El banc presidit per Carlos Torres ha presentat una oferta a la CNMV per continuar sent el que li presti els seus serveis bancaris durant els propers dos anys, però tant Santander com Bankinter tracten de disputar-li aquest lloc.

La licitació pública en el qual les tres entitats participen parteix d'un pressupost base de 221.900 euros, resultat de multiplicar els 15,85 milions d'euros de saldo mantingut als comptes de la CNMV pel màxim tipus d'interès negatiu admès segons plecs del -0,7%, multiplicat per dos anys de durada del contracte.

contador