petrole l opep releve sa prevision de demande pour 2022

Aquest proper diumenge, l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) mantindrà una trobada a Viena. Quina serà la decisió que en surti? "Creiem que les dues opcions sobre la taula són una retallada més profunda o mantenir el rumb", diuen els experts de RBC. Consideren que, "tot i la forta producció russa i la seva creixent participació als mercats asiàtics, encara no preveiem un retorn a la inundació de l'oferta del mercat de març de 2020 en aquest moment".

En un informe assenyalen que la decisió de celebrar una reunió en persona a Viena un mes abans que tots tornin per al Seminari de l'OPEP "planteja la possibilitat que el grup decideixi fer una retallada més profunda per brindar més suport al mercat a mesura que continua lidiant amb preocupacions macro més àmplies i debilitat de la demanda".

Els analistes creuen que si actualment hi ha un biaix en el lideratge de l'OPEP sembla ser un de gestió activa i esforçant-se per garantir que el grup no es vegi completament superat per vents en contra macroeconòmics o per un sentiment agre del mercat.

Tot i això, destaquen que també hi ha una part del mercat que pensa que el grup està a punt de tirar la tovallola i adoptar un enfocament de 'cada productor decideixi per si mateix'.

A RBC no creuen que Aràbia Saudita estigui tan perjudicada per la pèrdua de participació de mercat a Àsia que estigui buscant repetir la batalla de producció del març del 2020 amb Moscou. "Si bé la producció russa continua desafiant les expectatives d'un col·lapse, encara creiem que és difícil argumentar que els millors dies energètics de Moscou encara han de venir i que serà fàcil per a ells mantenir la seva producció actual tenint en compte els obstacles de les sancions".

Per part seva, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank es pregunta què passaria si Rússia no seguís les retallades de producció de l'OPEP. "Hi ha poques possibilitats que vegem el tipus de discòrdia com el 2020, ja que la guerra d'Ucraïna enforteix els llaços entre dos aliats. Però qualsevol veto rus podria reduir materialment el poder d'impacte de l'OPEP sobre els preus del petroli", respon.

Noticias relacionadas

contador