WallStreet-1

Obertura lleugerament alcista a Wall Street després de les pèrdues de les dues últimes sessions. El preu del petroli puja i és un dels principals catalitzadors de les compres, encara que les dades del mercat laboral publicades han estat mixtes i els inversors estan a l’expectativa de l'informe d'ocupació d'aquest divendres.

«Aquest mes hem revisat la nostra previsió de creixement mundial per a aquest any fins a un 2,6%, una dècima menys que un mes enrere. Però, a més, ara també esperem que el 2017 el creixement no sigui superior al 2,8% (3% abans). I haig d'admetre que veiem més risc baixista per al ritme de creixement previst per al 2017 que per a aquest 2016, que amb prou feines hem començat», explica José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi.

«De fet, ara la tranquil·litat ve principalment de la resistència que han mostrat les economies emergents. S'han solucionat tots els seus problemes? Podríem dir, més aviat, que no han tendit a empitjorar. Per exemple, sens dubte a la Xina ha afavorit l'escenari l'augment del crèdit (anualitzat del 20% el primer trimestre), i a la resta de les economies en desenvolupament, l'aparent estabilitat del preu del cru i l’estabilitat financera mundial. Els problemes de fons es mantenen, però, com deia abans, no s'han agreujat», afegeix aquest expert.

ECONOMIA: DADES D'ATUR SETMANAL ALS EUA

Les dades d'atur setmanal als EUA han tingut signe mixt. Les sol·licituds inicials d’atur han pujat de 257.000 a 274.000, i s’han situat per sobre de les 260.000 esperades. I les sol·licituds contínues s'han situat en 2,121 milions, per sota dels 2,133 milions anticipats.

Recordem que aquest divendres es publicarà l'informe d'ocupació oficial del Govern corresponent al mes d'abril. El consens de mercat espera la creació de 200.000 llocs de treball, encara que la dada d’ADP publicada aquest dimecres es va situar per sota del que s’esperava, la qual cosa és un senyal negatiu amb vista a la dada oficial.

EMPRESES: TESLA MOTORS, ALIBABA, APPLE, ETC.

La companyia xinesa de comerç electrònic Alibaba va guanyar 71.460 milions de iuans (9.615 milions d'euros) al final del seu exercici fiscal corresponent als anys 2015-2016, la qual cosa suposa gairebé triplicar els guanys de 24.261 milions de iuans (3.264 milions d'euros) registrats el març del 2015. Les accions cotitzen amb fortes pujades del 5% a Wall Street.

Tesla Motors puja després de publicar els seus resultats del primer trimestre i confirmar que preveu fabricar 500.000 automòbils elèctrics el 2018.

La botiga d'aplicacions d'Apple per a iPhone, iPad i la resta de dispositius de la companyia pateix des del matí d’aquest dijous problemes a escala mundial. La incidència reportada per molts usuaris a través de les xarxes socials se centra en un problema en el sistema de cerca de la botiga d'Apple.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru West Texas pugen un 4,6%, fins a 45,82 dòlars. «Si observem el gràfic del petroli, podem veure com les últimes caigudes podrien haver servit simplement per construir un nou mínim creixent que serveixi per donar continuïtat a la impecable successió de mínims i màxims creixents dels últims mesos. Podria ser que a curt termini el cru intentés recolzar-se una vegada més en la directriu alcista de curt termini, ara en el preu de 43 dòlars. Però és cert que el cru ja no presenta cap resistència important fins a la zona de 54 dòlars, amb una parada prèvia en els màxims anuals de 48,29 dòlars», explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Els bons del tresor a 10 anys cauen 4/32 dòlars; la rendibilitat puja fins a l'1,790%.

L'euro puja un 0,5%, fins a 1,1427 dòlars.

contador