- El fons de cobertura té un 2,03% del capital, el percentatge més baix des de novembre
- L'entitat, encara que cau un 16% en l'any, ha rebotat un 20% durant les últimes set sessions
El rebot de Banc Popular (avui puja entorn de l'1% fins als 0,76 euros) s'ha reduït els guanys que acumulaven els fons de cobertura baixistes. El més agressiu, Marshall Wace, ha donat un nou pas enrere en reduir la seva posició curta fins a mínims de sis mesos.
- 0,32€
- 0,00%
El fons de cobertura britànic controla un 2,03% del capital. El percentatge d'accions apostades contra el banc ha disminuït des del 2,16% d'abril i des del 2,61% que va arribar a assolir al febrer. Marshall Wace, fundada per Paul Marshall i Ian Wace, ex de Mercury AM i Deutsche Bank respectivament, té ara la menor posició des de novembre. És a dir, des d'abans de la incorporació d'Emilio Saracho, quan Ángel Ron encara n’era president.
L'agregat de posicions curtes, segons la dada actualitzada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb data 28 d'abril, es va situar al 12,37%. Això suposa una inversió baixista de més de 370 milions, però cal tenir en compte que la capitalització borsària de l'entitat ha tornat a situar-se per sobre dels 3.000 milions.
Banc Popular experimenta una alta volatilitat durant les últimes setmanes, després de trencar amb la tendència baixista que havia patit després de la Junta General d'Accionistes de Setmana Santa, quan Saracho ha reconegut que estan "curts de capital". El mercat ha assumit que tard o d'hora hi haurà alguna ampliació o moviment corporatiu, sobre la qual cosa es pronunciaran "cap a l'estiu", va matisar durant la presentació de resultats el conseller delegat, Ignacio Sánchez-Asiaín.
L'entitat va perdre durant el primer trimestre 137 milions d'euros. Un registre que no va impedir que Popular mantingués el ral·li que havia iniciat dies abans. Durant les últimes set sessions, el valor es dispara un 20%, cosa que redueix les caigudes acumulades el 2017 fins a un 16%.
El mateix divendres, després de publicar els resultats, va aflorar una participació del 3% de la família xilena d'origen croat Luksic, que té importants participacions en corporacions xilenes com a Banc de Xile o Antofagasta. La major fortuna del país ha invertit 104 milions, segons els registres de la CNMV. Malgrat el rebot actual de Popular, la família inversora perd al voltant d'un 10% de la inversió.