orocb6551

L'or va superar màxims històrics aquest dijous i continua pujant aquest divendres, fins gairebé els 2.600 dòlars per unça (+0,52%, 2.593 dòlars). El metall preciós manté la tendència alcista que exhibeix durant els últims mesos i que l'ha portat a polvoritzar rècords repetides vegades.

  • 2.574,55$
  • -0,37%

Els analistes expliquen que aquest impuls alcista del metall preciós es deu principalment a les retallades de tipus d'interès, després que el Banc Central Europeu decidís rebaixar les taxes aquest dijous en 25 punts bàsics, mentre que el mercat espera un moviment similar per part de la Reserva Federal (Fed) a la reunió de la setmana que ve.

"Ens dirigim cap a un entorn de taxes d'interès més baixes, i per això l'or s'està tornant molt més atractiu. Crec que potencialment podríem tenir retallades (de tipus) molt més freqüents en lloc d'una magnitud més gran", destaca Alex Ebkarian, director d'operacions d'Allegiance Gold, en declaracions recollides per CNBC.

Als EUA, les previsions del mercat passen per una retallada de 25 pb de la Fed, encara que la feblesa que va mostrar el mercat laboral a les últimes setmanes va deixar la porta oberta a una rebaixa de 50 pb.

"El mercat laboral continua flaquejant i, si es deteriora, el viatge que emprendran per retallar les taxes durarà un llarg període de temps", assenyala Phillip Streible, estrateg en cap de mercat de Blue Line Futures.

Per part seva, els analistes de Julius Baer comenten que "després de centrar-se plenament en la demanda d'inversió xinesa i les compres dels bancs centrals a principis d'aquest any, l'atenció del mercat de l'or ara torna a estar sobre les perspectives de creixement i política monetària dels Estats Units".

"Les expectatives actuals de taxes d'interès moderadament més baixes semblen suficients per sostenir els preus al voltant dels nivells actuals, almenys a curt termini. No obstant això, caldria una recessió per impulsar-los encara més, un escenari que no preveiem pel moment", detallen.

contador