orocbfiebre

L'or ha superat els 1.900 dòlars. En aquests moments el metall preciós avança un 0,5%, fins als 1.907 dòlars. La plata, per la seva banda, puja un 0,9%, fins als 28,31 dòlars.

"Ja vam comentar que els toros de l'or tenen el control del preu, i avui hem vist aquests toros destrossar el nivell de preus dels 1.900, empenyent el preu de l'or a un màxim de quatre mesos i mig", explica al seu informe diari Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade.

Aquesta pujada de l'or es produeix tot i que ahir es va veure "una gran millora al nivell de confiança de consumidor dels EUA, i la majoria de les lectures econòmiques han estat encoratjadores aquesta setmana. Malgrat això, els inversors segueixen creient que la inflació continua sent la major amenaça, i no hi ha millor cobertura per a la inflació que l'or", afegeix aquest expert.

Aslam adverteix, però, que els preus de l'or estan ara sobrecomprats, de manera que es podria veure algun retrocés aviat.

"Un dels catalitzadors que desencadenaria un retrocés en el preu de l'or podria ser algun tipus de reconeixement entre els membres de la Fed que estan a prop de debatre el procés de retirada d'algunes de les seves ajudes relacionades amb el coronavirus. Qualsevol comentari d'aquest tipus podria donar certa força a l'índex del dòlar, empenyent els preus de l'or a la baixa", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador