orocb6551

L'or segueix imbatible i ha marcat nous màxims de tots els temps a mesura que creixen les tensions a l'Orient Mitjà, cosa que fa que augmenti el seu atractiu com a actiu refugi. També, les febles dades dels Estats Units van reforçar els arguments a favor de retallades més profundes dels tipus d'interès.

  • 2.663,75$
  • 0,09%

L'or al comptat va pujar aquest dimarts un 1,1%, fins als 2.656,38 dòlars per unça, després d'haver arribat prèviament a un rècord de 2.654,96 dòlars, després de publicar-se un informe que va mostrar que la confiança del consumidor nord-americà va caure al setembre al ritme més fort en tres anys.

Els futurs d'or als EUA guanyen ara un 0,12%, fins als 2.680,30 dòlars. Des del començament del 2024, l'or puja al voltant d'un 28%. Però els repunts han cobrat impuls després de la retallada de mig punt de la Fed a la setmana passada.

El recent augment dels preus de l'or "es va produir després d'unes condicions de mercat favorables, incloses les declaracions moderades de diversos membres de la Reserva Federal i la primera retallada de tipus de la setmana passada", explica Bas Kooijman, director executiu i gestor de actius de DHF Capital SA.

Creu que "les expectatives de noves retallades dels tipus d'interès als propers mesos podrien generar un entorn favorable perquè el metall preciós estengui la tendència alcista a llarg termini".

"El preu de l'or podria pujar als 2.700 dòlars si les dades bàsiques del PCE són millors del que s'esperava", assenyala Kathleen Brooks, directora d'anàlisi d'XTB.

Un altre assumpte clau és el consegüent debilitament del dòlar: "És un factor principal de l'augment de la demanda d'or, que, tot i no oferir un rendiment directe, continua sent atractiu per als inversors que busquen salvaguardar la seva riquesa en un entorn al qual els rendiments d'altres actius estan disminuint", afirma Rania Gule, analista de mercat sènior a XS.com.

A J.Safra Sarasin Sustainable AM ​​creuen que, de cara al futur, "el ritme al qual se suavitzi l'activitat econòmica als EUA serà clau" per a les baixades de tipus futures i, per tant, per al comportament de l'or. A llarg termini, des de la gestora mantenen una "postura constructiva" sobre el metall preciós, "a causa de les nostres expectatives d'un dòlar més feble el 2025 i el risc d'un afebliment més gran del mercat laboral nord-americà, que apuntaria cap a uns rendiments més baixos".

contador