ep ibex 20190405103814
EUROPA PRESS - Archivo
11.711,80
  • 55,20
  • 0,47%

El Vell Continent ha remuntat a la recta final de la sessió i ha aconseguit tancar a l'alça. Els índexs europeus s'havien desinflat hores abans després que el president dels Estats Units, Donald Trump critiqués al seu compte de Twitter a la Reserva Federal. "El nostre problema no és la Xina.. és la Reserva Federal... han de reduir més les taxes" ha declarat. Després de les seves paraules, els índexs europeus que pujaven al voltant d'un 1% passaven a cotitzar amb lleugers avenços. Però finalment l'IBEX posa fi a tres jornades de caigudes (+0,54%) tot i que no ha arribat als 8.800 punts. (Cac: +0,6%; Dax: +0,7%; FTSE 100: +0,38%)

Trump també ha portat Wall Street a tenyir-se de vermell, quan els seus futurs anticipaven que el rebot de dimarts s'allargaria també a aquesta jornada. "Tres bancs centrals més van reduir les taxes" explicava. "El nostre problema no és la Xina: som més forts que mai, els diners estan arribant als Estats Units, mentre que la Xina està perdent companyies".

I en aquest sentit, apunta "el nostre problema és la Reserva Federal" per "actuar massa ràpid i estrènyer massa" afegeix. "Han de reduir més les taxes i de manera més ràpida i detenir el seu ridícul ajust quantitatiu ara".

De tornada al selectiu espanyol, els títols que més han pujat aquest dimecres han estat els de Meliá Hotels (+3,8%) i Ferrovial (+2,5%). Aquesta última, a la calor d'Aena que li han adjudicat les obres d'ampliació dels accessos a les capçaleres 03R i 03L de les dues pistes de l'aeroport de Gran Canària per un import de 13,94 milions d'euros.

A la banda de les caigudes, Repsol (-1,8%) i Arcelormittal (-0,8%). Dins del front empresarial destaca Colonial (+0,9%) que ha tancat una de les operacions de l'any amb la venda de la seva cartera logística a Prologis per 425 milions.

La guerra de divises en què s'ha transformat la guerra comercial tampoc dona treva del tot. La Xina torna a sembrar de desassossec dels mercats financers aquest dimecres després de la decisió del Banc Popular de la Xina d'ubicar l'ancoratge mitjà del iuan als 6,9996 iuans per dòlar, lleugerament per sobre del que s'esperava pel mercat. La mesura ve després que dimarts decidís donar un petit pas enrere en la guerra de divises desfermada contra els EUA i situar el punt mitjà al voltant del que permet que el renminbi fluctuï un 2% per sota del previst i també dos dies després que el Tresor nord-americà designés el gegant asiàtic com "manipulador de divises" de forma oficial.

Els experts assenyalen que el banc central xinès, però, manté la seva postura que no usarà el iuan com a arma en la guerra comercial. Amb tot, els seus recents moviments "han demostrat que compten amb una eina per contrarestar les accions dels EUA", indica Stephen Innes, analista d'Oanda. La moneda juga un paper fonamental en les tensions comercials, ja que la devaluació del renminbi abarateix les exportacions xineses i pot arribar a contrarestar l'efecte dels gravàmens dels EUA.

ANÀLISI TÈCNICA

Durant les últimes sessions, "com no pot ser d'altra manera, la volatilitat s'ha disparat", tant en l'IBEX com a la resta d'Europa així com a l'altra banda de l'Atlàntic, ha explicat Jose María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Aquest dimecres "hem marcat un màxim lleugerament per sobre dels 8.800 punts, però aquí ens hem frenat, a nivells que anteriorment hauria d'haver actuat com a suport". De manera que el que tenim "és un canal baixista, on la part inferior del canal ara està actuant com a resistència", ha afegit.

En teoria, la caiguda de les últimes dues setmanes ha estat tan vertical que els preus "estan demanant a crits un rebot" (fase de reacció). "Doncs com ens agrada recordar, fins i tot per seguir caient cal que assistim a importants rebots contra tendència".

D'antuvi, en produir-se el rebot, "no creiem que aquest vagi a anar més enllà de la zona dels 9.100-9.150 punts". Però "la debilitat al nostre IBEX és de tal calat que a la mínima que tinguem un mal dia atacarem l'important suport que tenim en els mínims de desembre: els 8.280 punts" ha conclòs l'expert.

ÀSIA

Això ha tornat tot a les borses asiàtiques que deixen resultats mixtos aquest dimecres. El Nikkei segueix en el vermell, amb un declivi del 0,25%, mentre Xangai i Shenzhen busquen deixar enrere els números vermells amb moderades alces del 0,20%. L'ASX200, molt apallissat també durant les últimes sessions puja un 0,7%, mentre que el Kospi sud-coreà i el Hang Seng de Hong Kong tanca pla. Els parquets del Sud-est asiàtic també acaben amb signe mixt.

Aquest dimecres, els inversors també seguiran amb atenció el resultat dels inventaris de petroli cru de l'AIE dels EUA i més, han de comunicar la subhasta de deute a 10 anys. En el pla europeu, Alemanya ha presentat la dada de la seva producció industrial, i ha patit la caiguda més gran des de 2009, si bé, ha registrat en el mes de juny una caiguda del 5,2% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador