ep fotoibex 35
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
11.659,20
  • 41,20
  • 0,35%

Un dia més, els mercats s'han mogut al ritme que marca el Brexit. La més que segura ampliació de la pròrroga, després que la Cambra dels Comuns arrabassés dimarts el control del procés de divorci al primer ministre, Boris Johnson, ha impulsat les borses europees. L'IBEX ha tancat aquest dimecres amb un repunt del 0,54%, que l'ha situat als 8.856 punts, tot i que ha arribat a superar la resistència que té als 8.900 per després frenar-se.

Només cinc valors han conclòs amb números vermells (Grifols, Ferrovial, Iberdrola, Red Eléctrica i Inditex), tot i que han cotitzat amb marginals caigudes. Per la seva banda, entre els valors més alcistes han destacat Arcelor Mittal (+6,02%), CIE Automotive (+4,27%) i Ence (+2,84%)

Mediaset España (+1,83%) també ha estat protagonista aquest dimecres davant la celebració de la Junta Extraordinaia d'Accionistes d'aquest dimecres que serà clau per a la futura integració amb la seva matriu italiana Mediaset. L'objectiu de la família Berlusconi, màxima accionista de les dues entitats, és crear una nova companyia amb seu a Holanda i que es denominarà MFE.

MERCATS INTERNACIONALS

De tornada al pla internacional, els inversors també mantenen la lliura al seu radar. La moneda perllonga el seu agut rebot aquest dimecres, després que es donés la volta cap al final de la sessió de dimarts i negués part de les pèrdues que el van portar a revisitar preus no vistos des del flaix crac d'octubre de 2016 - i abans, des de la dècada dels 80-. Es canvia de mans per sobre d'1,21 dòlars, després d'acariciar els 1,1950 dòlars dimarts.

Fora de les nostres fronteres, també arriben informacions des del front de la guerra comercial. Les últimes novetats les ha tornat a oferir el president dels EUA, Donald Trump, hagi avisat Pequín que serà encara més dur amb el país si és reelegit.

D'altra banda, segons publica la CNBC, el president dels EUA volia aplicar uns aranzels més durs al gegant asiàtic. Segons publica, la seva intenció era la de doblar els impostos a les exportacions xineses el mes passat, després que Pequín anunciés els seus propis gravàmens que han acabat per ser menors del que s'esperava a finals d'agost.

ANÀLISI TÈCNICA

"El que ens ha vingut a dir l'IBEX durant la sessió d'aquest dimecres és que no pot, almenys de moment, amb la primera de les resistències importants: els 8.900 punts, abans suport (els mínims de juny)", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Diguem que hem tocat la resistència i aquí ens hem frenat en sec, mentre que la resta d'índexs europeus continua fent-ho millor que nosaltres. Una cosa que d'altra banda no suposa cap novetat. I és que si mirem els índexs dels nostres veïns europeus, aquests presenten interessants figures de tornada que si finalment es complissin els portarien de nou a nivells de preu propers als que van aconseguir a finals de juliol, just l'origen de l'última gran correcció", afegeix.

"Seguint amb el nostre selectiu i vist que no hem pogut amb la primera resistència important, anem a fixar-nos també en el buit alcista d'avui, als 8.809 punts, per definició suport. Seria bo que aquest no es tanqués si d'alguna manera volem mantenir el biaix alcista de trading de curt termini", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador