ep economiabolsa- ibex 35quedalas puertaslos 9300 puntosun alza063
EUROPA PRESS - Archivo
11.467,30
  • 27,40
  • 0,24%

L'IBEX ha tancat aquest divendres amb una caiguda del 0,03%, fins als 8.990 punts, però aquest lleu retrocés no li ha impedit acabar la setmana amb una voluminosa pujada del 2%. Durant la sessió d'avui, Telefónica (+1,15%) i Indra (+4,69%) han sortit al rescat del selectiu espanyol.

La forta pujada d'Indra es produeix després que el govern espanyol l'hagi triat com la coordinadora nacional industrial del futur avió de combat europeu. Per la seva banda, s'ha conegut que Telefónica estudia vendre la seva filial a Equador i iniciar un programa de recompra d'accions per frenar la seva crisi borsària.

A la banda de les pèrdues ha destacat la caiguda del 4,26% de Meliá Hotels. També ha estat ressenyable les pèrdues a Enagás (-3,72%) i Naturgy (-2,36%), just en el dia durant el qual el Govern i la CNMC es reuneixen per intentar acostar postures després de la diferències respecte a les retallades de retribució al sector de l'electricitat i el gas.

AVANÇOS EN LA GUERRA COMERCIAL

A l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street continua ampliant el seu rebot i, amb els guanys del 0,2% que registra al tancament del mercat a Europa, encadena tres sessions consecutives a l'alça. Tot i això, les dades d'ocupació als EUA han estat pitjors del que s'esperava, la qual cosa impedeix una major pujada als parquets novaiorquesos. També han estat molt animats aquesta matinada els parquets del continent asiàtic, on abunden els números verds, amb un avanç d'un 0,5% de mitjana en tots els índexs, animats per la nova ronda de converses comercials que s'iniciarà l'octubre entre la Xina i els EUA.

El Ministeri de Comerç de la Xina va confirmar que els dos països van mantenir una conversa telefònica dijous i van acordar reunir-se a principis d'octubre a Washington. Això marcaria la tretzena ronda de negociacions comercials en 18 mesos, després que Washington i Pequín hagin aplicat aranzels a milers de milions de dòlars en béns d'ambdues parts.

L'altre gran motor dels mercats d'aquesta setmana, el Brexit, torna a la casella de sortida. Les negociacions entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE) retornen al mateix punt on estaven el març, quan l’'expremier', Theresa May, va començar a demanar una pròrroga als líders comunitaris.

Aquest divendres, la Cambra dels Lords ratificarà la llei aprovada pel Parlament aquesta setmana que força el primer ministre, Boris Johnson, a sol·licitar una nova ampliació fins al 31 de gener si no hi ha un acord abans de mitjans d'octubre per a un Brexit ordenat. No obstant això, el primer ministre ha declarat que "abans preferiria estar mort en una cuneta" que demanar més temps. Enmig d'aquest caos, l'FTSE 100 ha tancat amb una lleu pujada del 0,15%.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX tanca la setmana amb un saldo positiu proper al 2%, cosa que no està gens malament. Hem aconseguit deixar enrere l'important resistència dels 8.900 punts, però a curt termini la sobrecompra diària és molt fort (no així la setmanal ni la mensual)", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Si a això li sumem els buits alcistes, no emplenats, que hem deixat durant els últims dies cal apostar per un escenari correctiu de curt termini abans d'intentar arribar a cotes més altes. Així, a molt curt termini ara tenim suport a la zona dels aprox. 8.850 punts: per on passa la recta d'acceleració de molt curt termini. Aquella que uneix els mínims creixents des dels mínims d'agost (8.410)", afegeix.

"Per dalt, pel costat de les resistències tenim una zona important de congestió a l'entorn dels 9.050 punts (61,8% de tota la caiguda des de finals de juliol). I mentrestant, la resta dels nostres veïns europeus segueixen mostrant-se en línies generals més forts que el selectiu. I de Wall Street no parlem, doncs tenim l'S&P 500 a menys d'un 2% dels màxims històrics (3.027,98)", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador