petroleocbrussia

L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha retallat les previsions de demanda mundial de petroli per a aquest any. Tot i això, creu que no hi haurà greus problemes d'escassetat a nivell mundial, encara que reconeix que hi ha incertesa sobre el petroli rus.

En concret, ha rebaixat la seva estimació de creixement del consum en 260.000 barrils diaris. D'aquesta manera, l'AIE estima que la demanda mundial de cru augmentarà el 2022 fins a una mitjana de 99,4 milions de barrils al dia. La xifra representa 1,9 milions més que el 2021, però 260.000 menys que el que havien previst fa un mes.

Això "hauria d'impedir que es produeixi un fort dèficit" de subministrament, explica l'AIE, alhora que assenyalen que "els volums rècord proporcionaran un alleugeriment benvingut a un mercat petrolier ja ajustat que s'enfronta a una incertesa més gran enmig de la multitud de repercussions derivades de les sancions i embargaments contra Rússia per part de la comunitat internacional i els boicots dels consumidors”.

Les mesures de confinament a gran escala a la Xina per contenir els contagis de Covid-19 han estat una gran part de les causants d'aquesta decisió. Aquest país va absorbir 730.000 barrils diaris menys del que s'anticipava al març, xifra que serà 925.000 a l'abril i 690.000 barrils al maig.

Per part seva, l'OPEP avisava aquest dilluns que les sancions contra el cru rus podrien provocar una de les pitjors crisis en la història del subministrament del petroli. "Podríem veure potencialment la pèrdua de més de set milions de barrils per dia de petroli rus i altres exportacions de destil·lats, com a resultat de les sancions actuals i futures o altres accions voluntàries", ha assenyalat el secretari general de l'OPEP, Mohammad Barkindo, que ha assenyalat que "tenint en compte les perspectives actuals de la demanda, seria gairebé impossible substituir una pèrdua de volums d'aquesta magnitud".

Noticias relacionadas

contador