- BNP Paribas i Boussard & Gavaudan mantenen en la 'teleco' dues de les posicions curtes més elevades de la borsa espanyola
- L'operadora va arribar a sofrir una pressió a la baixa de més del 3% del capital
Nou pas enrere dels baixistes en Telefónica. Les vendes en curt s'han reduït dràsticament en l'operadora, fins a mínims des d'agost de 2015. Els últims resultats i l'evolució en borsa, amb un repunt del 9% aquest any, han espantat als ‘curts’ del capital de la companyia que presideix José María Álvarez-Pallete.
- 4,32€
- -0,39%
En concret, l'última dada publicada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), actualitzat fins el divendres passat 4 d'agost, situa la pressió a la baixa en l'1,91% del capital. No obstant això, un nou pas enrere de Boussard & Gavaudan redueix aquest percentatge almenys fins a l'1,8%, la qual cosa suposa la dada més baixa en dos anys, suposant constants la resta de posicions curtes que superen el 0,2% però no aconsegueixen el 0,5%. Això és, nivells que el regulador comptabilitza per a les dades agregades de pressió a la baixa en cada empresa però sense publicar els noms dels inversors que realitzen aquestes vendes en curt.
La inversió a la baixa aconsegueix per tant els 870 milions d'euros enfront de la capitalització de més de 48.500 milions d'euros, encara una de les xifres més altes en la borsa espanyola. De fet, les posicions curtes de Boussard & Gavaudan i BNP Paribas estan entre les més agressives de tot el parquet.
La gestora Boussard & Gavaudan és la que té una major aposta, amb un 0,7% que ha reduït aquesta setmana des del 0,81% anterior, i que ve disminuint des de nivells superiors a l'1% amb els quals comptava fa amb prou feines un mes. Per la seva banda, els fons de BNP tenen una posició curta declarada del 0,61%.
Telefónica, després d'un bon inici d'any a borsa, va patir en el parquet entre abril i juny, per repuntar novament al juliol. Precisament el mes passat va publicar els resultats de la primera meitat de l'any, amb un increment interanual del 29% fins als 1.600 milions d'euros. Una variable que vigila el mercat és l'endeutament de la 'teleco'. En aquest cas, el deute es va reduir en 279 milions d'euros entre abril i juny fins als 48.487 milions d'euros.