petroleocbcrash3

El banc suís Julius Baer sembla voler rebaixar la tensió pel que fa al petroli i l'última decisió dels Estats Units i el Regne Unit de prohibir les importacions de cru rus. "No suposa un canvi de joc fonamental. El món no és a punt de quedar-se sense petroli", afirma Norbert Rücker, expert de l'entitat.

Els Estats Units ha estat un comprador "marginal" dels anomenats petrolis no processats, que probablement pugui substituir fàcilment amb alternatives. De la mateixa manera, la prohibició del Regne Unit no s'aplicarà fins a finals d'aquest any, cosa que dona prou temps per ajustar els subministraments en un mercat que llavors tindrà un aspecte molt diferent, aclareix Rücker.

Segons la seva opinió, és probable que els fluxos de petroli russos es recuperin una mica amb el temps. "La bretxa restant probablement es compensarà amb altres subministraments, incloent-hi el retorn del petroli prèviament sancionat de les petronacions i una bona part de la destrucció de la demanda, ja que els alts preus actuals frenen el consum, fet que probablement impliqui una breu recessió. Mentrestant, l'ampli emmagatzematge estratègic omple qualsevol buit de subministrament, gràcies a les lliçons apreses de la crisi del petroli de finals dels 70", afegeix.

Aquesta analista considera que estem més davant d'una crisi de preus que davant d'una crisi de subministrament. "Més enllà de la incertesa a curt termini, confiem que la pujada del preu del petroli segueixi unes pautes més o menys conegudes. Aquests moviments bruscos a l'alça solen anar seguits de moviments a la baixa en setmanes i mesos, no en anys", afegeix.

Noticias relacionadas

contador