- Les pujades d'OHL es produeixen després que anunciés una OPA sobre el capital de la seva filial mexicana que no controla
- OHL és una de les cotitzades més pressionades pels baixistes i dos fons de cobertura van incrementar la seva posició abans del rebot
La constructora OHL estén aquest divendres el seu ral·li en anotar un altre 4% al parquet, després de disparar-se ahir un 10,5%. En l'acumulat de la setmana rebota un 21%, alhora que alguns baixistes han incrementat la pressió sobre una de les cotitzades més pressionades pels 'curts' a la borsa espanyola.
- 0,29€
- 2,67%
En concret, el 'hedge fund' Marshall Wace ha elevat la seva aposta contra les accions d'OHL des del 2,3% fins al 2,41%. El fons de cobertura britànic és així el més agressiu en la constructora presidida per Juan Villar-Mir. Mentre que Whitebox Advisors ha elevat la seva posició curta des del 0,48% fins al 0,5% del capital.
No obstant això, aquests moviments s'han donat de cara amb un fortíssim rebot de l'acció, que es dispara aquesta setmana. L'agregat de posicions curtes sobre OHL, a més, es va incrementar durant les dues primeres setmanes de juny des del 8,13% fins al 8,42% del capital, fet que suposa una inversió baixista de 80 milions d'euros sobre una empresa que cotitza amb un valor en borsa de 961 milions d'euros. Així mateix, el grup constructor és la cotitzada més pressionada de la borsa espanyola després del 23,89% DIA i el 10,63% de Técnicas Reunidas.
L'empresa es dispara durant les últimes dues sessions en borsa després de l'oferta sobre la filial mexicana. Magenta Infraestructures, societat participada en un 100% per OHL Concessions, s'ha aliat amb el fons d'infraestructures IFM GIF per llançar una oferta pública d'adquisició (OPA) per la totalitat de l'empresa OHL Mèxic. L'empresa espanyola controla una 58,01% de la companyia mexicana, mentre que el 41,99% restant cotitza en borsa i és el percentatge pel qual licita l'OPA, segons ha informat el grup en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV) i al regulador mexicà (CNBV).
"Creiem que aquesta operació, ja anunciada el 2016 per OHL i IFM GIF per excloure OHL Mèxic de la borsa, pot ser positiva per a la constructora, ja que constitueix un pas més en l'aliança amb un gran grup com IFM GIF, cosa que podria suposar una major col·laboració en el futur", assenyalen els analistes de Link Securities. "Amb el preu de l'oferta, la participació d'OHL a l’OHL Mèxic arriba a un valor aproximat d’1.300 milions d'euros, quan la seva capitalització és inferior -800,000,000 quan va realitzar l'oferta-", afegeixen aquests experts.