petroleocbreservas22

El petroli torna a les fortes caigudes a aquesta hora de dimecres, després de baixar amb ganes durant la jornada passada i de començar avui el dia intentant recuperar-se. El barril Brent perd en aquests moments els 100 dòlars (-3,43%, 95,90 dòlars) i el West Texas cotitza per sota dels 90 dòlars (-2,75%, 89,12 dòlars).

"Els operadors avaluen les nuvolades que planen sobre l'economia mundial i l'expectativa d'una demanda més feble", explica Susannah Streeter, analista sènior de Hargreaves Lansdown.

La preocupació per la feblesa de la Xina ha ressorgit, ja que la darrera instantània de l'activitat mostra totes les característiques d'una economia que lluita per recuperar l'equilibri, afegeix aquesta experta. L'Índex de Gerents de Compres (PMI) va revelar que el sector manufacturer es va contreure per segon mes consecutiu a l'agost, i que la desacceleració de la demanda dels consumidors va fer efecte en les comandes.

"L'estricta política de Pequín sobre la Covid segueix causant un gran maldecap als propietaris de fàbriques, ja que els brots esporàdics del virus són respostos amb estrictes mesures de contenció, que limiten els moviments i pertorben les cadenes de subministrament", precisa Streeter.

Edward Moya, analista sènior d'Oanda, al·ludeix a altres factors que igualment estarien penalitzant el preu del cru.

"En primer lloc, els mercats mundials segueixen preocupats per una Fed que fa que tots s'estiguin preparant per a un dolor més gran per a les llars i les empreses. Les dades d'inflació de la UE d'avui donen suport a un enduriment agressiu que podria portar Europa a una recessió greu. Els guanys de Best Buy (publicats ahir) van mostrar que els consumidors estan reduint la despesa, cosa que confirma la tendència d'un consumidor nord-americà molt més feble i fa témer un creixement molt més fluix per a finals d'any. Per últim, l'exèrcit de Taiwan devia haver efectuat trets d'advertència contra un avió no tripulat xinès, recordant els operadors que les tensions entre les dues economies més grans del món podrien no remetre aviat, cosa que pesaria sobre la demanda de productes xinesos", enumera.

"Si el cru WTI trenca fàcilment per sota del nivell dels 90 dòlars, els baixistes podrien fer que la situació sigui interessant i provocar una carrera cap als mínims d'agost", afegeix aquest expert.

contador