le-baril-de-brent-enfonce-le-seuil-des-50-dollars

El petroli torna a sobrepassar els 100 dòlars. Un nivell que el barril de Brent manté en espera de conèixer la dada d'inventaris als Estats Units. Per la seva banda, el West Texas cotitza a la zona dels 94 dòlars.

Les estimacions apunten a una altra caiguda als inventaris nord-americans de petroli. Les reserves van caure més de 5 milions de barrils la setmana passada, enfront de la caiguda de només 450.000 barrils esperada pels analistes.

El cru es va disparar a la jornada d'abans a causa de les declaracions que l'Aràbia Saudita va fer dient que era possible una retallada imminent de la producció per part de l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, l'OPEP+.

L'objectiu assenyalat era equilibrar un mercat que va descriure com a "esquizofrènic" i cada vegada més desconnectat. Però les possibles retallades de producció de l'OPEP+ poden no ser imminents i és probable que coincideixin amb el retorn de l'Iran als mercats petroliers en cas que aquest país arribi a un acord nuclear amb Occident, segons asseguren nou fonts de l'OPEP a Reuters.

El petroli s'ha disparat aquest any, acostant-se al màxim històric de 147 dòlars al març, després que la invasió russa d'Ucraïna exacerbés les preocupacions sobre el subministrament. Des de llavors, les pors sobre una recessió mundial, l'augment de la inflació i una demanda més feble han pesat sobre els preus.

Noticias relacionadas

contador