Després que aquest dimarts l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) tornés a revisar a la baixa la demanda prevista de petroli per a aquest any i els preus s'enfonsessin, aquest dimecres, el cru rebota per les preocupacions sobre una possible interrupció del subministrament dels EUA causada per la tempesta tropical Francine.
La cotització del barril de Brent avança més d'un 1,5%, fins a recuperar els 70 dòlars, mentre que la del West Texas registra pujades de l'1,7%, vorejant els 67 dòlars.
Els dos van patir caigudes de gairebé 3 dòlars el barril aquest dimarts, cosa que va portar el Brent al seu nivell més baix des del desembre del 2021 i el WTI, a mínims del maig del 2023, després que l'OPEP revisés a la baixa el seu pronòstic de demanda per aquest any i 2025.
Per al 2024, retallava la demanda prevista de petroli en 80.000 barrils diaris, tot i que encara continua pronosticant un increment de 2,03 milions de barrils diaris (mb/d) respecte als nivells del 2023, fins als 104,24 mb/d.
A més, l'organisme detallava que aquesta revisió a la baixa es deu a "les dades rebudes fins ara". Per al 2025, l'OPEP pronostica un creixement interanual de la demanda mundial de petroli d'1,7 mb/d, revisat també lleugerament a la baixa des de l'avaluació del mes anterior.
Però ara, la preocupació se centra en l'huracà Francine i la possibilitat que interrompi la producció als Estats Units. De fet, al voltant del 25% de la producció de cru al Golf de Mèxic van estar fora de servei a causa de la tempesta, segons ha informat l'Oficina de Seguretat i Compliment Ambiental dels EUA.
Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, la perspectiva a curt termini "continua sent còmodament baixista, ja que les preocupacions per la demanda superen el costat de l'oferta de la història. Els factors de suport als preus, com les tensions geopolítiques, la decisió de l'OPEP d'endarrerir la fi de les restriccions de producció i un huracà al Golf de Mèxic, passen totalment desapercebuts".