ep yacimiento de petroleo y gas
TWITTER - Archivo
73,46$
  • -1,71$
  • -2,27%

El petroli puja al voltant d'un 2% a aquestes hores de dimecres (barril Brent: +1,80%. 63,83 dòlars; barril WT: +1,8%. 60,83 dòlars) davant la possibilitat que els grans productors del cru (el grup conegut com OPEP+) no n'augmentin finalment la producció tal com estava previst.

El grup es reuneix aquest dijous i, segons publica Reuters, s'està considerant ara la possibilitat de prorrogar les retallades de producció actuals de març a abril en lloc d'augmentar la producció a causa de la fràgil recuperació de la demanda per la crisi de la Covid-19.

El mercat esperava que l'OPEP+ reduís les seves retallades de producció, els més profunds de la història, en uns 0,5 milions de barrils diaris a partir d'abril. També s'esperava que el líder de l'OPEP, Aràbia Saudita, posés fi a la seva retallada voluntària de producció d'1 milió de barrils per dia.

No obstant això, aquest dimecres, fonts de l'OPEP+ han dit a Reuters que alguns membres clau del càrtel han suggerit mantenir la producció sense canvis a l'abril. Pel que fa a l'Aràbia Saudita, van apuntar que no està clar si posarà fi a les retallades voluntàries al març o les s'ampliarà.

Noticias relacionadas

contador