Retrocés suau per a la cotització del petroli l'endemà de superar la barrera dels 80 dòlars, impulsat per la decisió de l'Organització dels Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+) de mantenir l'augment de 400.000 barrils diaris al febrer. Això ha fet que Repsol se situï entre les més cotitzades de l'IBEX en pujar gairebé un 2%.
- 73,19$
- -0,97%
- 11,14€
- 1,04%
El barril de Brent es queda just per sota de la barrera dels 80 dòlars, encara que en valors molt propers, mentre que el West Texas Intermediate s'acosta als 77 dòlars.
L'OPEP+ es manté a la línia marcada des del juliol d'anar augmentant de mica en mica el nombre de barrils diaris de cru, alhora que es prenen seriosament les previsions, les quals van concloure al desembre que l'impacte d'òmicron seria lleu en la demanda del petroli.
"L'esglai d'òmicron i els temors relacionats amb la demanda s'han esvaït en gran mesura", indiquen des de Julius Baer sobre les alces que va registrar aquest dimarts el petroli i que li han servit per mantenir-se a l'entorn dels 80 dòlars.
"Nosaltres som més aviat de l'opinió que es produirà un superàvit al llarg del 2022, ja que el creixement de l'oferta supera el de la demanda", preveuen des de l'entitat. "És probable que el mercat del petroli estigui en una fase de transició en què l'emmagatzematge passi de la restricció a la relaxació", afegeixen.
"Les dades de l'API van mostrar una reducció de 6,4 milions de barrils a la setmana passada, i es preveu que l'informe de referència de l'Agència Internacional d'Energia, que es publicarà aquest dimarts, mostri una reducció de 3,5 milions de barrils", pensa Neil Wilson, analista en cap de mercats de Markets.com.
"L'OPEP+ ha adoptat el camí de la menor resistència (política), ja que segueix mantenint el rumb pel que fa als objectius de producció, però és probable que l'augment real de l'oferta sigui molt menor, semblant a l'efecte de la demanda d'òmicron", diuen des de Barclays, que esperen que el Brent se situï als 80 dòlars per barril de mitjana el 2022.