El petroli corregeix aquest dimarts la pujada de la passada jornada que el va portar a tancar -tant en el cas del Brent com en el del West Texas- amb una revaloració del 15%. Les dues referències cauen a aquestes hores al voltant d'un 0,7%, amb el Brent a 68,64 dòlars i el West Texas a 62,29 dòlars.
Els experts assenyalen que el que ha passat aquest dilluns genera incertesa i tensió en un mercat que estava relativament calmat, pendent de l'oferta i la demanda i eludint conflictes geopolítics d'alt nivell. La qüestió ara és quant de temps trigarà la producció en recuperar-se als nivells anteriors, ja que l'atac ha suposat acabar amb el 50% de la producció de l'Aràbia Saudita.
"La prima de risc geopolític, que ha estat bàsicament ignorada pels mercats a favor de les preocupacions de creixement durant els últims mesos, és probable que torni a ressorgir en el futur", ha assenyalat a Reuters Esty Dwek, directora d'estratègia de mercat global de Natixis Investment Managers.
Durant la sessió de dilluns, l'indicador de la volatilitat al mercat de petroli va assolir el seu nivell més alt des de desembre de l'any passat i l'activitat comercial va mostrar que els inversors esperen preus més alts durant els propers mesos.
Japó ha declarat aquest dimarts que considera alliberar reserves de cru de manera coordinada si fos necessari. Per la seva banda, el president dels EUA, Donald Trump, insisteix que l'Iran està darrere dels atacs a l'Aràbia Saudita, però ha subratllat que no vol cap guerra. Teheran ha rebutjat les acusacions.
"Les tensions a l'Orient Mitjà podrien empitjorar-se abans que es millorin. Sota aquestes circumstàncies, el preu del petroli podria romandre elevat per algun temps", va dir a Reuters Fiona Cincotta, analista del City Index.
"No obstant això, no oblidem que el panorama de la demanda no és molt bo en aquest moment, cosa que farà que el preu del cru disminueixi ràpidament", va afegir Cincotta.