minister of energy prince abdulaziz bin salman al saud 20221125191318

El petroli puja a aquesta hora de dimecres més d'un 1,5%, amb el barril Brent als 77,93 dòlars i el WTI als 74,08 dòlars.

El cru estén les alces de la jornada passada després que el ministre d'Energia d'Aràbia Saudita, el príncep saudita Abdulaziz bin Salman, adviritera els especuladors que han de tenir cura. El ministre va dir que els especuladors es tornaran bojos "com es van tornar bojos a l'abril", que no necessita mostrar les seves cartes, però que només els diria que anessin amb compte.

"En resum, Bin Salman va donar una clara pista que l'OPEP es prepara per anunciar una altra retallada de la producció quan es reuneixi a principis de juny", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

El cru nord-americà va pujar ahir més d'un 2% després de les advertències. "Hi ha moltes possibilitats que els baixistes del petroli es tornin suaument neutrals davant l'anunci de l'OPEP, i que vegem el preu del barril continuar pujant", afegeix Ozkardeskaya.

Tot i això, és important tenir en compte que qualsevol impuls de l'OPEP als preus del petroli serà de curta durada, adverteix.

La propera reunió de l'OPEP se celebra el 4 de juny. "En tractar-se de nou de cap de setmana, és possible que els operadors no estiguin tan disposats a posar a prova la determinació del grup, ja que la darrera vegada el mercat va pujar considerablement. Dit això, si no es produeix un seguiment, els preus podrien canviar bruscament de direcció", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

contador