ep petroleo 20170517150807
CREATIVE COMMONS

Els preus del cru cauen amb força (-3%) per tercera sessió consecutiva davant el temor d'un excés d'oferta provocat per la producció rècord dels Estats Units, actualment el major productor de petroli del món. El barril Brent marca un nou mínim anual als 57,20 dòlars i se situa a nivells no vistos des d'octubre de 2017. El barril de West Texas, per la seva banda, es deixa un 2,97%, fins als 48,40 dòlars.

"L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) està reduint la seva producció per tornar a equilibrar-lo, però, les dades encara mostren un excés d'oferta", segons Hue Frame, de Frame Funds. "Tot això no és vist amb bons ulls pel mercat, sobretot combinat amb el lent creixement global", puntualitza.

L'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, destaca el "pírric rebot del cru després de deixar-se un terç del seu valor" i és que, des dels seus màxims d'octubre, el petroli ja es deixa un 30%. Per tant, afirma que "a la vista del gràfic setmanal podem adonar-nos de la importància que té el nivell dels 58 dòlars com a suport".

"L'increment de la producció de cru dels EUA junts amb la desacceleració econòmica mundial està amenaçant els esforços de l'OPEP" assenyala Benjamin Lu Jiaxuan, de Singapur Phillip Futures. El consens dels analistes és que davant aquesta caiguda dels preus, els productors d'esquist que no registrin rendibilitat en el seu negoci deixaran d'operar i reduiran així la producció mundial, però això pot portar algun temps.

Noticias relacionadas

contador