iran drapeau

El cru torna a les caigudes aquest dilluns (barril Brent: -1,74%, 95,05 dòlars; barril WTI: -1,87%, 89,07 dòlars) enmig de les últimes notícies relacionades amb l'acord nuclear entre els EUA i Iran. Recordem que, si finalment es reprèn, el mercat descompta un increment de la producció de petroli, cosa que pressionaria a la baixa els preus.

El president dels EUA, Joe Biden, va parlar aquest diumenge amb altres líders occidentals que busquen reviure l'acord nuclear amb l'Iran.

Biden va conversar diumenge amb el canceller alemany, Olaf Scholz, el president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre britànic, Boris Johnson. Les quatre nacions estaven entre els signants de l'acord original, que també incloïa Rússia i la Xina.

El quartet va discutir les "negociacions en curs" cap a un acord, incloent-hi "la necessitat d'enfortir el suport als socis a la regió de l'Orient Mitjà", segons un resum de la trucada publicat diumenge pels EUA i recollit per Bloomberg.

Els quatre líders també van parlar dels "esforços conjunts per dissuadir i limitar les activitats regionals desestabilitzadores de l'Iran", segons el resum. A més, van parlar de la situació actual a Ucraïna i es van comprometre a seguir recolzant la nació en la seva lluita contra la invasió russa.

L'Iran va presentar la resposta el 15 d'agost al marc distribuït per la Unió Europea (UE) per restablir l'acord, cosa que la UE ha considerat constructiva. Els EUA s'han mantingut hermètic pel que fa a la seva posició sobre el punt de vista de l'Iran.

"La nostra revisió dels comentaris de l'Iran sobre la proposta de la UE continua", va declarar dijous el portaveu del Departament d'Estat, Ned Price. "Aquesta proposta inicial de la UE es basava substancialment en l'acord que ha estat sobre la taula des del març i que l'Iran ha estat en condicions d'acceptar des del març, si tingués la voluntat política de fer-ho", va afegir.

Noticias relacionadas

contador