petroleo barriles portada

La cotització del petroli segueix a la baixa. Els mercats financers mundials estan en 'mode pànic' per la ràpida propagació del coronavirus, a la qual s'hi afegeix la guerra de preus desfermada entre els principals productors. Tant el barril de Brent com el West Texas s'arrisquen a perdre els 30 dòlars per barril.

El petroli Brent, de referència a Europa, cau aquest dilluns fins a la zona dels 32 dòlars per barril, un descens que s'afegeix al que ja es va registrar la setmana passada, quan la seva cotització va acumular una caiguda del 25%, la pitjor caiguda setmanal des de 2008. Mentrestant, el petroli nord-americà, el barril West Texas, se situa en 31 dòlars, després d'arribar a caure per sota dels 30 dòlars, malgrat el compromís del president dels EUA, Donald Trump, d'omplir "fins dalt" les reserves estratègiques de petroli del major consumidor de petroli del món.

Els preus del petroli s'han vist sotmesos a una forta pressió tant pel costat de la demanda com pel de l'oferta. Persisteixen les preocupacions per la reducció pandèmica de la compra de petroli, mentre que els temors per excés d'oferta han augmentat després que l'Aràbia Saudita, el principal exportador, n'augmentés la producció i en reduís els preus, per augmentar les vendes als consumidors de l'Àsia i Europa. A principis d'aquest mes, l'Organització de Països del Petroli (OPEP) i Rússia no van aconseguir prorrogar l'acord de reducció de producció que ha estat sostenint els preus des de 2016.

"La volatilitat és màxima, i tècnicament l'or negre ja no té suports fins als mínims de 2016", assenyala l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez, que afegeix que "des que el preu del petroli perforés l'important suport dels 50 dòlars/barril, s'ha desplomat, seguint la tendència del mercat, un 35%".

Noticias relacionadas

contador