• El major atac baixista en Cellnex és protagonitzat per AQR Capital
  • Cellnex és la tercera companyia espanyola més pressionada pels baixistes
cellnex portada buena

Cellnex comença l'any amb un repunt del 5% en borsa, de manera que perllonga el ral·li del 57% de l'any anterior. Però també suposa un argument perquè els baixistes insisteixin en l'atac sobre la tercera empresa espanyola més pressionada per part dels 'curts'.

  • 32,54€
  • 3,17%

Només DIA i Técnicas Reunidas superen Cellnex en aquest rànquing. La companyia proveïdora de torres de telecomunicacions, el valor borsari de la qual excedeix els 5.200 milions d'euros, pateix un atac baixista de més del 7% del capital. En concret, el 22 de desembre els baixistes van aconseguir el 7,3% del capital, segons l'última dada actualitzada de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que publicarà avui estadístiques fins al 5 de gener al tancament del mercat.

Els baixistes són en general fons de cobertura amb estratègies 'long-short'. És a dir, alcistes i baixistes. Per l'últim, es nodreixen del préstec de valors que realitzen fons i ETF amb visió de llarg termini, ja que els baixistes venen les accions quan les reben i les recompren quan van a tornar-les. Goldman Sachs, Norges Bank o BlackRock són alguns dels prestadors habituals.

Entre els fons de cobertura destaca Marshall Wace, un fons de cobertura britànic amb més de 22.000 milions de dòlars sota gestió -més de 18.000 milions d'euros-. Entre les empreses que té al radar es troba Cellnex, sobre la qual ha tornat a aflorar un atac del 0,51% del capital. Marshall va ser un dels baixistes més agressius el 2017 amb Cellnex, encara que va reduir la seva posició a principis de desembre per sota del 0,5% del capital, llindar a partir del qual els baixistes estan obligats a declarar les seves posicions. Aquest inici d'any, mentre torna a l'atac en Cellnex, Marshall Wace ha reduït lleument les seves posicions curtes en DIA (del 2,91% fins al 2,86%) i en OHL (de l’1,38% a l’1,26%).

El 'curt' més agressiu en Cellnex continua sent AQR Capital Management, un altre habitual als registres de la CNMV sobre baixistes. En aquest cas, hi té una posició curta declarada del 3,48%, la més alta en percentatge del capital de la borsa espanyola. Per la seva banda, els fons de BlackRock compten amb un 0,8% del capital.

Malgrat l'atac baixista, Cellnex és un dels valors espanyols més recomanats pels analistes. En concret, el 61% dels que segueixen el valor i recull FactSet aconsella 'comprar', mentre que el 30% opta per 'mantenir' i només el 9%, per 'vendre'. Això sí, totes aquestes recomanacions s'han quedat enrere de la cotització, ja que el preu objectiu mitjà de 21,91 euros està per sota del preu actual de l'acció, en 22,4 euros.

Noticias relacionadas

contador