- Marshall ha reduït la seva aposta fins al nivell més baix des del maig
- DIA segueix sent el valor més assetjat pels 'curts', tot i que la pressió s'ha rebaixat en un 6% des de principis de juliol
Els 'curts' segueixen batent-se en retirada en DIA, tot i que el valor ha patit en borsa durant les últimes setmanes, després del ral·li que va viure amb l'entrada al capital del rus Mikhaïl Fridman el 28 de juliol.
- 0,02€
- -1,20%
Durant aquella sessió es va conèixer que, a través del seu vehicle Letterone, va prendre una exposició del 10% en la cadena de supermercats que dirigeixen Ana María Llopis i Ricardo Currás -un 3% en accions i la resta en derivats-. Les accions es van disparar un 15% fins als 6 euros al tancament, amb un màxim intradia als 6,4 euros. Des d'aquest nivell, DIA retrocedeix un 17% en borsa, encara que en l'acumulat de l'any suma un 14%.
La companyia és la més pressionada pels baixistes que, però, han donat diversos passos enrere durant les últimes setmanes. Al juliol van arribar a un volum de posicions curtes del 24,86%. Des de llavors, s'han replegat en gairebé un 7% del capital fins al 18,24% amb data de l'1 de setembre publicat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Un dels fons de cobertura més agressius és Marshall Wace que, de fet, n’era el més dur. No obstant això, ha rebaixat la seva aposta des del 3,6% de juny fins al 3,19% d'aquesta setmana, el nivell més baix des del maig. El fons de cobertura britànic és un dels més habituals en aquests registres, amb posicions curtes en diverses empreses espanyoles.
D'aquesta manera, el més agressiu passa a ser Delores Holdings, que manté una posició del 3,32% que no ha variat des de juliol. També tenen més del 0,5%, nivell a partir del qual el regulador publica els moviments individuals, darsana Capital, amb un 1,23%; BlackRock, amb un 0,99%; Canada Pension Plan, amb un 0,81%; Capital Fund, amb un 0,7%; GLG Partners, amb un 0,59%; i WorldQuant, amb un 0,58%.