neinor homes
NEINOR HOMES
15,30€
  • 0,04€
  • 0,26%

El fons Orion Capital Managers, especialitzat en la inversió en actius immobiliaris, ha desembarcat en el capital de la promotora Neinor Homes després de l'última advertència de beneficis llançada per la companyia, que al seu torn ha provocat la sortida d'Invesco, un altre dels seus accionistes institucionals.

En concret, segons les dades enviades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Orion controla el 5,912% del capital: un paquet de 4,67 milions d'accions, amb un valor de mercat (10,42 euros) de 48.670.000 d'euros. El fons va ser fundat el 1999 i està especialitzat "en la gestió d'inversions en béns immobiliaris a Europa en nom dels principals inversors de tot el món".

Orion inverteix tant en actius directes (a Espanya és amo del centre comercial Puerto Venecia a Saragossa i del centre comercial Plenilunio a Madrid) com en companyies que cotitzen en borsa, companyies privades i deutes immobiliàries. Té oficines a Londres, Madrid, Milà i París i és "propietat absoluta dels socis fundadors Aref H. Lahham, Van J. Stults i Bruce C. Bossom".

Orion està invertint actualment en nom de l''Orion European Real Estate Fund V', que compta amb "1.500 milions d'euros en compromisos de capital".

ALTRES MOVIMENTS IMPORTANTS

Invesco va liquidar el passat 12 d'abril la seva participació en Neinor Homes després de l'advertència de beneficis llançat a principis de mes per Neinor. Bolsamanía ja va publicar que havia venut 800.000 accions (l'1% del capital) immediatament després de l'advertència de beneficis, però el fons nord-americà va reduir de manera encara més dràstica la seva presència en l'accionariat.

En paral·lel al moviment d'Invesco, un altre gran accionista de Neinor va comprar part d'aquestes accions. Es tracta del banc suís Julius Baer, ​​que va augmentar la seva participació fins al 8,14% des de l'anterior 6,03%.

La promotora va sofrir un gran cop en borsa després de reduir a la meitat la seva previsió de benefici operatiu (EBITDA) per 2019, un fet que va costar el lloc al seu conseller delegat, Juan Velayos, que va ser substituït per Borja García-Egotxeaga, director de operacions de l'empresa.

El màxim accionista de Neinor és el fons israelià Adar Capital Partners, que controla el 26% del capital. A més, Bank of Montreal (5,2%), la SICAV Kairos International (5%), el gestor d'actius Portsea AM (4,8%), el fons sobirà de Noruega (4,6%), el fons King Street Capital Management (3,9%) i el fons Fundlogic (3%). Cap d'ells, per ara, ha comunicat operacions de compra/venda aquesta setmana.

PÈRDUA DE CONFIANÇA

Neinor va revisar a la baixa el seu pla estratègic per 2019 i ara contempla lliurar entre 1.200 i 1.700 habitatges el 2019 enfront de les 2.000 previstes inicialment. Això portarà a un EBITDA un 50% per sota del que s'esperava (fins a 70 milions des dels 150 milions previstos inicialment).

A més, per al 2020 revisa també les xifres a la baixa amb una previsió de lliurament d'habitatges d'entre 1.700 i 2.400 unitats enfront de les 4.000 anunciades inicialment. A nivell d'EBITDA, la companyia espera obtenir 100 milions davant els 300 milions previstos anteriorment.

Després de l'advertència de beneficis, alguns analistes han perdut la confiança en el valor. Bankinter ha anunciat que retalla el seu consell fins a vendre, mentre que Sabadell ha mantingut el seu en comprar, però preveu reduir el seu preu objectiu de 19,60 euros entre un 10% i un 20%.

Noticias relacionadas

contador