ep mina de riotinto huelva
ATALAYA MINING

Les expectatives d'una possible escassetat de subministraments han empès el coure a cotitzar a màxims històrics i han superat per primera vegada el nivell dels 11.000 dòlars.

L'optimisme dels inversors a causa d'una inflació més lenta, el creixement econòmic i els esforços de la Xina per abordar la crisi immobiliària també han animat el preu del metall, que aquest dilluns registren pujades que ronden el 2,9%.

És més, després de pujar un 28% des del començament d'any, el coure ha arribat a revaloritzar-se a l'inici d'aquesta setmana al voltant d'un 4% en alguns moments de la jornada.

"Els preus del coure han assolit nous màxims històrics, gràcies en part a les noves mesures dissenyades per apuntalar el debilitat sector immobiliari de la Xina", assenyalen els analistes d'AJ Bell.

Les interrupcions del subministrament de coure coincideixen amb un optimisme alcista sobre la demanda de centres de dades d'intel·ligència artificial i les inversions en energies renovables. Cal recordar que aquest metall és fonamental per a la fabricació de vehicles elèctrics, xarxes elèctriques i turbines eòliques, així com per als cables utilitzats als centres de dades.

Davant d'una producció minera menor a l'esperada, el Grup Internacional d'Estudi del Coure (ICSG) va retallar recentment els pronòstics d'excedent d'oferta per al metall aquest any. El pronòstic de creixement de la producció de coure es va reduir al 0,5% en comparació amb un creixement del 3,7% estimat per l'ICSG a l'octubre del 2023.

contador