guerracb221

El petroli està reaccionant a l'alça aquest dilluns després de l'atac israelià al Líban d'aquest diumenge i la resposta de Hezbol·là. El Brent ha superat els 81 dòlars per barril (+2,71%, 81,18 dòlars) i el WTI se situa per sobre dels 76 dòlars (+2,75%, 76,90 dòlars).

L'exèrcit israelià va llançar ahir un "atac preventiu" amb uns 100 avions, obrint foc contra “milers de llançadores” de coets a 40 zones del Líban, majoritàriament al sud del país.

“Aquest matí hem detectat preparatius de Hezbol·là per atacar Israel. Juntament amb el ministre de Defensa i el cap de l'Estat Major, hem ordenat a les Forces de Defensa d'Israel (FDI) iniciar una acció per eliminar l'amenaça”, va assegurar el primer ministre israelià, Benjamí Netanyahu, a l'inici d'una reunió amb el gabinet de seguretat convocada d'urgència.

Israel va dir que els seus atacs preventius estaven dirigits a frustrar un atac més gran per part de Hezbol·là -recolzat per l'Iran- després de la mort de l'alt comandant militar Fuad Shukr en una ofensiva israeliana a finals de juliol, informa Reuters.

Hezbol·là va assenyalar, per part seva, que el seu bombardeig va ser en represàlia per l'assassinat d'aquest comandant, un dels més importants.

"El cru va pujar divendres juntament amb altres actius de risc, i els alcistes s'estan sumant aquest matí davant la notícia que Israel ha declarat un estat d'emergència de 48 hores després de llançar un atac preventiu contra llocs d'Hesbol·là al sud del Líban en previsió d'una resposta a l'assassinat del seu cap militar al mes passat", escriu Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, a l'anàlisi de mercat diari.

Danske Bank posa l'accent, per part seva, en el moment en què s'ha produït l'atac. "El moment de l'atac de Hezbollah va ser sorprenent, considerant que les negociacions per a un alto el foc a Gaza estan en curs. Iran, els líders del qual han promès venjar l'assassinat del líder de Hamàs, Ismail Haniyeh, al seu territori a principis d'agost, havia dit anteriorment que endarreririen la seva resposta i donarien temps a les converses de pau.

Noticias relacionadas

contador