Els accionistes de DIA segueixen augmentant la participació en el capital de la cadena de supermercats, cosa que pressiona encara més a l'inversor rus Mikhaïl Fridman en el seu intent per fer-se amb el control de la companyia a través d'una OPA plantejada a 0,67 euros per acció.
Segons les últimes dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Emmanuel Boussard, un dels fundadors de la companyia d'inversió Boussard & Gavaudan Partners, ha elevat la seva participació fins al 5,24% des de l'anterior 5,05%. Boussard fa diverses setmanes que està comprant accions de DIA per sota del preu ofert per Fridman.
D'una manera similar, el fons irlandès BG Master també ha elevat la seva participació des del 3,84% fins al 4,02%. A més, un altre fons especulatiu, Melqart Asset Management, ha elevat la seva presència en el capital fins al 2,87% des de l'anterior 1,148%. Per la seva banda, Credit Suisse manté el control sobre un altre 3,58%.
Aquest dilluns, Ibercaja Pensió, la gestora de plans d'Ibercaja, va aflorar l'1% en el capital de la cadena de supermercats després de fer-se amb un paquet accionarial de 6,22 milions de títols. I en el mes d'abril, The Bank of Nova Scotia va comunicar el control sobre l'1,77%.
ELS MOVIMENTS DE FRIDMAN
Per la seva banda, Fridman ha demanat al regulador que consideri que la seva oferta de 0,67 euros té la consideració de "preu equitatiu". L'objectiu és poder baixar el llindar d'acceptació al mínim necessari per fer-se amb el control de la societat (un 50%) i que això no li faci haver de llançar una nova OPA obligatòria sota un altre preu.
Per poder prescindir de la condició que fa vàlida la seva OPA voluntària, LetterOne necessita que la CNMV defineixi la seva oferta com "preu equitatiu", cosa que fins ara no era necessari a causa de la via que ha triat per llançar l'OPA. Però en eliminar la condició de l'acceptació, si sobrepassa el llindar del control la norma d'opes podria obligar-lo a llançar una nova OPA per la totalitat, aquest cop a un altre preu.
No obstant això, la normativa indica que no hi ha obligació si l'oferta s'ha formulat a preu equitatiu i, per mostrar al regulador que així ha estat seguint els criteris de la llei, LetterOne ha acompanyat la seva sol·licitud d'un informe de Duff & Phelps com a expert independent que justifica que els seus 0,67 euros per acció compleixen el criteri.