• L'agregat de les inversions baixistes va arribar al 23,61% en l'última actualització de la CNMV
  • BlackRock és, paral·lelament, un dels principals accionistes de DIA i té prestades accions
ep ricardo curras
Ricardo Currás, conseller delegat de DIAEUROPA PRESS

BlackRock segueix sent un dels inversors més actius en el capital de DIA. El gegant nord-americà és un dels principals accionistes de la cadena de supermercat i, alhora, alguns dels seus fons han endurit la pressió baixista.

  • 1.022,15$
  • -0,58%

Dia

  • 0,01€
  • -0,81%

La gestora, la més gran del món per volum d'actius, posseeix un 6,517% de l'accionariat de DIA. Una inversió amb vocació alcista però que, paral·lelament, té prestades més de 13 milions d'aquests títols. És a dir, el 2,117% del capital, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El lloguer d'accions a tercers pot realitzar-se a la baixa, l'operativa consisteix a prendre prestades accions per vendre-les quan les reben i comprar-les quan van a tornar-les. Si mentrestant cau el preu de l'acció, guanyen diners. També pot servir-los per cobrir-se davant altres operacions o generar rendibilitat amb estratègies 'long short', invertint en 'curt' i en llarg en dos actius correlacionats. Entre els prestadors d'accions de DIA també hi ha Morgan Stanley o el fons sobirà noruec Norges Bank, que també enreda en el capital de l'empresa.

En el cas de DIA, BlackRock apareix com a accionista i com un dels 'curts' més agressius. Des de la gestora nord-americana la posició curta dels seus fons ascendeix al 0,92% del capital, que ha augmentat aquesta setmana des del 0,8%. En total, BlackRock té una participació valorada en 220 milions d'euros i una posició curta de 30 milions.

DIA, que té una capitalització borsària de 3.370 milions d'euros, cotitza amb pèrdues aquest divendres properes a l'1%. Des del començament de 2017 el valor es revalora un 16%. Alhora que el preu de l'acció escala en borsa, els baixistes s'han acarnissat amb la companyia que presideix Ricardo Currás, fins a arribar el 12 de maig -última actualització de la CNMV- un agregat de posicions curtes del 23,61%.

El 'curt' més agressiu és Marshall Wace, amb un 3,18% del capital. La segueixen AKO Capital (2,06%), UBS Asset Management (1,54%) i Darsana Capital Partners (1,23%). També tenen més d'un 0,5%, nivell a partir del qual publica els noms propis el regulador, Capital Fund Maangement, Highbridge Capital Management, GLG Partners, SFM UK Management i Canada Pension Pla Investment BOADA.

Tot i els baixistes, els experts segueixen tenint una visió positiva sobre DIA. El 62% dels analistes que segueix FactSet recomana 'comprar', mentre que el 24% opta per 'mantenir' i el 14% per 'vendre'. Entre els que estan posicionats en l'opció de compra hi ha els de GVC Gaesco Beka, Oddo Securities, Societe Generale, Deutsche Bank Research, Mirabaud, Sabadell, Intermoney, Bryan Garnier & Co, Invest Securities i La Caixa. El preu objectiu assignat de mitjana és de 6,01 euros, la qual cosa implica un potencial de revaloració del 10% enfront dels nivells actuals.

Noticias relacionadas

contador