ep archivo - la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa en la presentacion de
Archivo - La consejera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, en la presentación de resultados de 2019 en la sede del banco en Madrid.BANKINTER - Archivo
7,89€
  • -0,06€
  • -0,73%

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, ha descartat aquest dijous retallades de plantilla, al mateix temps que ha reafirmat la seva intenció de "seguir en solitari", rebutjant així la possible fusió de la seva entitat amb un altre banc.

Així ho ha assegurat Dancausa aquest dijous durant la roda de premsa posterior a la presentació de resultats trimestrals de l'entitat financera.

En aquest sentit, ha recordat que el 2010 l'entitat estava assentada només a Espanya, especialitzada en banca d'empreses i en la venda d'hipoteques, mentre que el 2021 "som a quatre països europeus, banca internacional, d'inversió, privada, negoci de consum". "Tenim un gran futur creixent sols i de manera independent", ha afegit.

PROVISIONS

Pel que fa a les provisions realitzades, Díaz ha explicat que la reducció en aquesta partida es deu als millors escenaris macroeconòmics contemplats pel Banc d'Espanya. De fet, ha indicat que l'escenari "segueix millorant" i pot portar "a no necessitar-les en un moment donat". "Excloent-ne aquestes provisions extraordinàries, que encara no s'han utilitzat, el cost de risc és molt semblant al de l'any anterior", ha afegit Díaz.

"El perfil de risc del banc està totalment inalterat i els escenaris previstos macroeconòmics ara mateix apunten a una recuperació millor del que s'esperava. Per tant, les dotacions que fa el banc són prudents, les adequades, i en certa manera, no hi ha cap exigència de provisió addicional; per descomptat en la nostra converses amb el BCE no existeixen", ha afirmat el director financer de Bankinter.

TEST D'ESTRÈS

Quant als test d'estrès que realitza l'Autoritat Bancària Europea (EBA, per les sigles en anglès), els resultats se'n coneixeran el 30 de juliol, Dancausa ha considerat "molt positiu" haver pogut entrar en aquesta ocasió, en excloure a CaixaBank i Bankia pel procés de fusió, i ha recordat que a les proves d'esforç realitzades el 2018 pel Banc Central Europeu (BCE) "va treure la millor nota, perquè vam aconseguir un capital principal a l'escenari més advers molt admirable en aquests moments".

"En aquesta ocasió, estem convençuts que els resultats seran igualment bons, malgrat que s'han extremat els escenaris adversos, contemplant pandèmies", ha afegit la consellera delegada.

Finalment, sobre Evo Banc, el director financer ha assenyalat que aquesta entitat segueix presentant costos superiors als ingressos, en línia de millora contínua. "Està en la tendència correcta i adequada perquè el 2023 arribi a una xifra en la qual costos i ingressos siguin exactament els mateixos".

Noticias relacionadas

contador