minister-of-energy-prince-abdulaziz-bin-salman-al-saud

Aràbia Saudita ha advertit que l'OPEP+ podria reduir la producció de petroli per contrarestar la forta caiguda dels preus del cru. El ministre saudita del Petroli, el príncep Abdulaziz bin Salman, ha afirmat que l'extrema volatilitat i la manca de liquiditat fan que el mercat de futurs estigui cada cop més desconnectat dels fonaments, i que l'OPEP+ es podria veure obligada a retallar-ne la producció.

"Els mercats de paper i físics estan cada vegada més desconnectats", va assenyalar Abdulaziz bin Salman en resposta a preguntes de Bloomberg News.

"Ser testimonis d'aquesta volatilitat recent i perjudicial pertorba les funcions bàsiques del mercat i soscava l'estabilitat dels mercats del petroli, cosa que no farà sinó reforçar la nostra determinació", ha insistit.

L'OPEP+ es reuneix al proper mes per analitzar els objectius de producció.

"En aquest punt, l'única esperança és que el petroli iranià torni a arribar al mercat. Si els EUA i l'Iran arribessin a un acord nuclear, l'Iran podria augmentar la producció diària de petroli a uns 4 milions de barrils al dia, cosa que podria donar un alleujament molt necessari al mercat", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

El petroli avança moderadament a hores d'ara. El barril Brent se situa als 96,84 dòlars i el WTI, als 90,76 dòlars. El cru va viure una setmana passada complicada en el marc d'un possible acord nuclear entre els EUA i l'Iran. El president dels EUA, Joe Biden, va parlar aquest cap de setmana sobre aquest assumpte amb el canceller alemany, Olaf Scholz, el president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre britànic, Boris Johnson. Les quatre nacions estaven entre els signants de l'acord nuclear original amb l'Iran, que també incloïa Rússia i la Xina.

Noticias relacionadas

contador