- Els resultats de Banc Santander, millors del que s'esperava, han fet que les seves accions es disparin un 4,43%
- Brussel·les no multa a Espanya per l'incumpliment del dèficit
- Al Regne Unit s'ha publicat el PIB del segon trimestre, amb el que no es pot avaluar l'impacte del Brexit
L'IBEX-35 ha tancat amb una pujada de l'1,18% fins als 8.661,40 punts. El selectiu espanyol s'ha recolzat en l'avanç deL Banc Santander per tancar per primera vegada des de la sortida de Regne Unit de la Unió Europea, Brexit, per sobre de la resistència dels 8.600 punts. L'índex de referència a la borsa espanyola va tancar el passat 23 de juny, dia del referèndum a Regne Unit, en els 8.885 punts.
- 4,32€
- -0,24%
- 11.473,90
- 0,33%
Els beneficis del Banc Santander s'han reduït un 32%, però han aconseguit les previsions, per la qual cosa les seves accions s'han disparat i han tancat amb un avanç del 4,43%. No obstant això, el valor que ha regtistrat la major pujada de la jornada ha estat Mapfre, que ha pujat un 5,36% fins als 2,24 euros després que hagi presentat els seus comptes trimestrals. La companyia ha augmentats els seus beneficis un 20,5%, respecte al mateix període de l'any anterior.
En l'altra cara de la moneda, el fanalet vermell de la jornada ha estat Acerinox, amb una caiguda de l'1,57%. En segon lloc, tenim a Dia que ha cedit un 0,88% fins als 5,64 euros. La companyia de distribució també ha presentat els seus comptes en els quals es reflecteix una disminució del seu benefici net atribuït del 12,6% en el primer semestre de l'any.
En la resta de places europees els guanys han estat la tònica de la jornada. Així, el Cac francès ha tancat amb una pujada de l'1,19%. Per la seva banda el Dax alemany ha avançat un 0,70% frenat, sobretot, per la caiguda de Deutsche Bank que s'ha desplomat un 3,15% després de presentar resultats en els quals es veu una forta deterioració en els sis primers mesos. Finalment, el PSI 20 de Portugal i el FTSE 100 de Londres han tancat amb guanys del 0,74% i del 0,39% respectivament.
A l'hora del tancament dels mercats del Vell Continent, Wall Street cotitzava amb signe mixt a l'espera de la reunió de política monetària de la Reserva Federal d'EUA (Fed) i recolzat per les pujades del 6,55% d'Apple, que va presentar el dimarts els seus resultats. Els analistes esperen que la Fed mantingui els tipus en el 0,25-0,5%.
NO HI HAURÀ MULTA PER A ESPANYA
En el plànol macroeconòmic, les mirades s'han dirigit cap a Brussel·les. La Comissió Europea ha decidit no imposar multes a Espanya i Portugal per incomplir amb el dèficit corresponent a 2015, després de tres hores de reunió. Per tant, Brussel·les no estrenarà les sancions del Pacte d'Estabilitat amb dos dels països que més han patit la recent crisi financera i que més retallades s'han vist obligats a aplicar.
Espanya i Portugal s'enfrontaven a una multa de fins al 0,2% del PIB de cada país. En el cas espanyol, la quantitat pujava fins als 2.200 milions d'euros. Els selectius de referència de tots dos països han celebrat la decisió amb guanys.
D'altra banda, al Regne Unit, s'ha publicat el Producte Interior Brut (PIB) del segon trimestre. L'economia del país ha experimentat un creixement del 0,6% durant el segon trimestre de l'any, quan l'expansió de l'economia britànica ha estat del 0,4% i el país estava embolicat en ple procés preBrexit, segons la dada preliminar publicada per l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS).
MELIÁ TORNA A L'IBEX
Aquest dimecres, el Comitè Tècnic Assessor de l'IBEX-35 s'ha reunit de manera extraordinària i ha decidit que la cadena hotelera Meliá torni al selectiu espanyol. Meliá tornarà el proper 8 d'agost al principal indicador de la Borsa espanyola, que va abandonar fa ja més de tretze anys.
Meliá Hotels Internacional, que va cotitzar a l'IBEX-35 entre 1997 i 2003 amb el nom de Sol Meliá, cobrirà la vacant que va deixar a l'índex, el passat 18 de juliol, FCC, immersa llavors en l'opa llançada pel magnat mexicà Carlos Slim. La incorporació de la cadena hotelera amb seu a Mallorca permetrà que l'IBEX torni a estar compost de 35 valors.
En el que portem d'any, Meliá ha retrocedit més d'un 15 % en borsa, però els analistes veuen un potencial, és a dir, el marge entre el preu de les seves accions i el preu que podrien aconseguir, és superior al 15 %. Les seves accions, que cotitzen al mercat continu, han pujat un 0,58% fins als 10,38 euros.
ANÁL·LISI TÈCNICA
César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que les pujades de l'1,18% d'aquest dimecres confirmen "la fi de la consolidació lateral del curt termini després de 10 sessions de moviment lateral". L'analista assenyala que el selectiu aconsegueix tancar per sobre dels 8.647 punts (màxims del passat dilluns) "el que ens convida a veure una continuació de les pujades, en les properes sessions"
A més, César Nuez apunta que l'objectiu és cobrir el gap alcista que es va deixar als 8.885 punts fa ja més d'un mes. "Malgrat tot cal tenir molt en compte que de moment és només un rebot i que a mitjà i llarg termini la seva tendència segueix sent fortament a la baixa".