- Una nueva encuesta electoral da la victoria al PP y el segundo puesto a Unidos Podemos
- PP y Ciudadanos sumarían un 44,5% de los votos el 26J, frente al 44,8% de Unidos Podemos-PSOE
- El BCE ha iniciado el programa de compra de bonos corporativos con Telefónica, entre otras empresas
- El presidente de Acerinox pide estabilidad política para resolver los problemas graves de la economía
- Los analistas técnicos de Bolsamanía recomiendan mucho cuidado con el mercado
Nova jornada de pèrdues per a l'IBEX-35, que tanca amb descensos del 0,71%, fins a 8.831,40 punts. El selectiu espanyol, igual que la resta de places europees, s'ha vist llastrat pel comportament negatiu del sector financer. Valors com ara Banco Popular, Caixabank, BBVA, Bankia i Banco Santander, han liderat les vendes a la borsa espanyola. Igualment Commerbank a Alemanya, Société Générale i Crédit Agricole a França, i Royal Bank of Scotland i Barcalys al Regne Unit, han estat els valors més a la baixa del dia als seus respectius mercats.
- 11.589,50
- 0,01%
Tot això en una jornada en la qual s'han publicat noves enquestes electorals a Espanya. El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions generals del proper 26 de juny amb un 30,1% dels vots. A més de 5 punts, quedarien segon Unidos Podemos-Units Podem (24,8%), la coalició entri Podem i Esquerra Unida, que superaria el PSOE, que obtindria el 20% dels vots. Ciutadans,en quart lloc, aconseguiria el 14,4%.
Segons un sondeig d’Invimark elaborat per a la Sexta i que ha estat publicat aquest dimecres, PP i Ciutadans sumarien un 44,5% dels vots el 26J, enfront del 44,8% que obtindrien una possible conjunció de partits Podem-PSOE, la qual cosa traça un empat tècnic amb només tres dècimes per sobre favorables a la coalició "progressista".
A més, a Catalunya, la CUP ha vetat els pressupostos de la Generalitat i el president, Carles Puigdemont, ha donat per trencat el pacte amb el partit anticapitalista, la qual cosa ha augmentat les possibilitats d'unes noves eleccions anticipades.
EL BANC CENTRAL EUROPEU COMENÇA A COMPRAR DEUTE CORPORATIU
El dia ha estat marcat també pel Banc Central Europeu (BCE) i l'inici del programa de compra de bons corporatius. Segons Bloomberg, entre els primers noms propis està Telefónica, la cervesera belga Anheuser-Busch InBev, el conglomerat industrial alemany Siemens, l'asseguradora italiana Assicurazioni, la teleco italiana Telecom Itàlia, el fabricant francès d'automòbils Renault, l'energètica francesa Engie i la també energètica però alemanya RWE Group.
Les expectatives del programa han sacsejat el mercat secundari de bons de deute públic. L'interès que ofereix el 'bund' alemany s'ha situat en el 0,033%, per sota del mínim de la sessió d'aquest dimarts, quan va aconseguir una rendibilitat del 0,048%. No és l'únic moviment d'aquest tipus, ja que la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es redueix per sota de l'1,5%, la qual cosa fa que la prima de risc baixi més d'un 2% fins als 137 punts.
ACERINOX, PROTAGONISTA EN L’ÀMBIT EMPRESARIAL A ESPANYA
Una de les companyies que ha centrat l'activitat informativa a Espanya ha estat Acerinox, que té previst proposar un dividend de 0,45 euros per acció mitjançant la fórmula de scrip dividend. Per al futur, la retribució als accionistes dependrà dels resultats.
El president D’Acerinox, Rafael Miranda, preguntat per com afecta la incertesa política i les noves eleccions al negoci, ha comentat que "som una empresa molt global, però tenim producció a Espanya on a més es troba el centre de comandament. La nostra petició és que necessitem estabilitat política per resoldre els problemes greus de l'economia".
ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX-35: MOLTA ATENCIÓ AMB EL MERCAT
"Només cal que mirem quins títols són els que han caigut més aquest dimecres a l'IBEX-35 per entendre el motiu pel qual no aconseguim redreçar el rumb. I és que són els bancs els que una vegada més pressionen el nostre mercat a la baixa. Però el pitjor de tot és com queda l'índex sectorial dels bancs europeus (SX7I), que tanca pràcticament a la base del triangle (màxims decreixents i mínims creixents) dels últims mesos", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"En condicions normals i atès que el preu cotitza just a la base del triangle caldria dir que el més normal és que a partir d'aquest dijous comencem a rebotar. Però convé saber també que ara és el moment ideal per perforar-lo a la baixa i, si pot ser, amb buit (gap) a la baixa per sota del suport. Però no ens avancem als esdeveniments perquè el senyal de feblesa s'activaria principalment amb la perforació del suport que presenta en els mínims de maig en els 97,21 euros.
Per la part de dalt, de la banda de les resistències la zona de control la trobem en els 108,68 punts. Molta atenció amb el mercat en aquest moment ja que, a més de tenir l'índex de bancs coquetejant perillosament amb els suports, tenim els índexs de Wall Street molt a prop dels seus màxims històrics (per definició resistència). El nivell homòleg als 108,68 euros punts del sectorial de bancs correspondria amb els 9.155 punts del nostre selectiu", afegeix aquest expert.