• OHL s'ha desplomat un 24% al Mercat Continu després de que Moody's hagi rebaixat la seva valoració
  • D'altra banda, el banc britànic HSBC ha pujat amb força després de que es publiquessin els seus resultats
  • Els inversors es troben a l'espera de la reunió del Banc d'Anglaterra
inversiones-640

L'IBEX cau per tercera sessió consecutiva i encara no sap pujar a l'agost, ja que el selectiu espanyol ha tancat amb suaus pèrdues del 0,17%, fins als 8.263,50 punts. Després de les fortes vendes del dimarts, jornada en la qual el selectiu espanyol va caure un 2,77%, arrossegat per la banca, la sessió borsària ha estat bastant més tranquil·la. No obstant això, recordem que aquest dijous els mercats descomptaran la referència més important de la setmana.

  • 11.659,20
  • 0,35%
  • 0,28€
  • 3,08%

Parlem de la cita amb els inversors del Banc d'Anglaterra, el Comitè de Política Monetàriadel qual anunciarà, segons descompta el mercat, nous estímuls per fer front a la desacceleració econòmica que sofreix Regne Unit després de la seva sortida de la Unió Europea. Una desacceleració que ha quedat confirmada aquest dimecres, després de publicar-se que el PMI serveis britànic ha baixat al juliol fins a 47,4 des de 52,3, el nivell més baix des de març de 2009. Recordem que nivells per sota de 50 indiquen contracció de l'activitat econòmica.

El mercat descompta que el Banc d'Anglaterra baixarà els tipus d'interès en 25 punts bàsics i ampliarà el seu programa de compra d'actius. També podria reforçar el seu programa per incentivar el crèdit, denominat Funding Lending Scheme (FLS). En qualsevol cas, la cita amb el BoE serà aquest dijous a les 13:00 hora espanyola i segur que hi haurà moviment al mercat, ja que els analistes esperen que la lliura es depreciï enfront de la resta de divises, en cas que hi hagi mesures.

OHL, PROTAGONISTA NEGATIVU AL MERCAT CONTINU

A nivell empresarial, el protagonista negatiu del dia ha estat la constructora OHL, que s'ha desplomat un 20% en el Mercat Continu

A nivell empresarial, el protagonista negatiu del dia ha estat la constructora OHL, que s'ha desplomat un 24% al Mercat Continu, després que Moody's hagi rebaixat un graó, des de 'B2' fins a 'B3', la qualificació que té assignada a l'empresa. Ho ha fet davant la "nova caiguda" registrada en els ingressos de l'àrea de construcció del grup en la primera meitat d'aquest any i L'"augment" del seu deute amb recurs.

La companyia no aixeca cap des que divendres passat presentés els pitjors resultats semestrals de la seva història i es deixa un 42% en les últimes cinc sessions. OHL va reduir el seu benefici un 94,3% en el primer semestre fins als 3 milions d'euros.

Llegiu també: OHL: ahora o nunca

HSBC, un dels bancs més grans de Gran Bretanya, ha pujat amb força a la borsa de Londres després de presentar els seus resultats

Un altre valor que ha estat protagonista, aquesta vegada positiu, després de presentar resultats, ha estat Liberbank (+1,4%). L'entitat ha disminuït els seus beneficis un 41,6% fins a juny en comparació del mateix període de l'any precedent, fins als 73 milions d'euros, després de l'aplicació dels sanejaments i de les dotacions a provisions.

A nivell europeu, l'entitat britànica HSBC, un dels bancs més grans de Gran Bretanya, ha pujat un 4% a la borsa de Londres després de presentar els seus resultats, malgrat reduir els seus guanys abans d'impostos durant el segon trimestre un 28% respecte a l'any anterior

Llegiu també: HSBC avisa del "significatiu impacte" que els 'papers de Panamà' poden tenir en el banc

ANÁLISI TÉCNICA DE L'IBEX: EL MÉS NORMAL SERIA UN REBOT FINS ELS 8.400 PUNTS

En condicions normals el més lògic seria que, com a mínim, el nostre selectiu rebotarà fins a nivells propers als 8.400 punts en primera instància

"Amb el tancament pràcticament pla, la veritat és que no podem afegir res nou respecte al comentat aquest dimarts. En condicions normals el lògic seria que, com a mínim, el nostre selectiu rebotés cap a nivells propers als 8.400 punts en primera instància (50% del cos real de la vela negra d'aquest dimarts) i per damunt la resistència dels 8.480-8.500 punts, abans suport", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"D'altra banda, tot segueix igual: màxims i mínims decreixents des de fa una mica més d'un any així com un imponent buit (gap) baixista provocat després de la sessió de pànic venedor del Brexit. Buit que s'ha emplenat parcialment però que no s'ha tancat i que a dia d'avui segueix sent la zona de resistència a batre", afegeix aquest expert.

"Quant al sectorial de bancs europeu (SX7I), dóna la sensació de que podria rebotar una mica més en el molt curt termini i per tant el conjunt de les borses europees, però en la mesura en què no sigui capaç de recuperar els màxims intradia d'aquest dilluns (92,46 punts) seguirem barrejant com a escenari més probable la volta als mínims anuals en els 77 punts", conclou Rodríguez.

Llegiu més:

La palabra mágica a buscar como inversor: los fondos de bolsa española que generan más alfa

Consultorio de análisis técnico: Dia, Prosegur, Telefónica, IAG y seis valores más bajo la lupa

Técnicamente HSBC pone rumbo a los niveles de principios de año

Rebotes aparte el Ibex 35 sigue mostrando claras señales de debilidad

contador