- Està sent investigat per la 'Operació Lezo', que implica l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González
- Els “hedge funds” Citadel i Marshall Wace han elevat l'aposta contra el valor
Els “hedge funds” no es creuen el rebot d'OHL que puja un 23% el 2017 tot i que avui cau més d'un 2% fins als 4,06 euros. Els baixistes més agressius amb el valor han reforçat les seves posicions curtes, especialment després de la maror que ha sacsejat el consell d'administració del qual ha sortit Javier López Madrid després de 25 anys a la constructora.
- 0,33€
- 2,00%
Un succés que s'ha produït mentre la constructora torna al ral·li que havia frenat a l'abril (el 20 d'abril va caure un 9% amb els registres de la Guàrdia Civil), mes en què el preu de l'acció va corregir amb força. Tot i la remuntada borsària d'aquest any, durant els últims 12 mesos els títols d'OHL cedeixen un 20%.
Les posicions curtes havien disminuït en OHL amb la seva remuntada en borsa. L'agregat d'apostes contra el valor es va reduir al març fins al 5,53% del capital després d'haver arribat al 6,93% al gener. No obstant això, els “hedge funds” han tornat a fixar-se a la companyia i ja en la segona quinzena d'abril, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), van elevar les seves posicions fins al 6,08% del capital. Això suposa una inversió baixista de 75 milions a l'empresa, que val en borsa més de 1.200 milions.
Durant l'última setmana, dos fons de cobertura han mogut fitxa novament. El més agressiu és Marshall Wace que, mentre es replega Popular, fa el contrari en OHL. El fons de cobertura britànic té el 2,05% del capital apostat contra l'evolució de l'acció, un percentatge que s'ha incrementat des de l'1,94% anterior i que ve augmentant des del març, quan es va situar al 1,28%.
L'altre fons en incrementar la pressió és Citadel, fins al 0,53% des del 0,49%. La companyia de Chicago té una posició curta oberta des de 2015, sobre la qual ha vingut fent pocs canvis. D'altra banda, entre els fons que tenen participacions significatives de la constructora i, per tant, 'juguen a llarg', es troben Deutsche Bank (4,2%), Invesco (1,98%), Société Générale (4,3 %), Santander Asset Management (3%) o Hengistbury Master Fund (4,75%).
Els analistes encara veuen potencial en l'acció. Entre els analistes seguits per FactSet hi ha dues recomanacions de compra (Société Générale i Ahorro), cinc de mantenir i una de venda. El preu objectiu que atorguen de mitjana és de 4,6 euros, la qual cosa suposaria una possible revaloració del 10% des dels nivells actuals.
SORTIDA DE LÓPEZ MADRID
Javier López Madrid (Madrid, 1968), que ocupava el càrrec de conseller delegat, està entre els investigats (condició actual per als antics imputats) per l'Operació Lezo. Una presumpta trama d'irregularitats al voltant del Canal d'Isabel II i que té també com a imputat l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González.
López Madrid està casat amb la filla de Juan Miguel Villar Mir, expresident del grup constructor (ara ho és el seu fill, Juan Miguel Villar-Mir de Fuentes). Javier López Madrid ha estat un quart de segle en OHL i, segons va confirmar ahir el mateix Juan Miguel Villar Mir, seguirà al capdavant de la metal·lúrgica Ferroglobe i com a conseller delegat del grup d'empreses familiar Villar Mir.
OHL ha donat suport fins al final a López Madrid. De fet, en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el passat 5 de maig, va assegurar: "A dia d'avui, Sr. Javier López Madrid té la condició de investigat en aquesta causa, no està acusat formalment de cap delicte. Tampoc OHL, ni cap dels seus empleats o directius, estan acusats de cap delicte".