- Las bolsas, que en un principio han recortado las ganancias, han recuperado fuerzas tras la apertura de Wall Street
- Los expertos esperaban que el Banco de Inglaterra bajase los tipos para contener las consecuencias del Brexit
- JP Morgan ha presentado sus resultados trimestrales y ha batido expectativas, aunque ha reducido su beneficio un 1,4%
- Google se encuentra en el punto de mira de Bruselas: podría enfrentarse a varios cargos por abusos de poder
Aquest dijous tota l'atenció inversora se centrava en el Regne Unit, i no pas pel Brexit. El Banc d'Anglaterra (BoE) ha donat a conèixer la seva decisió sobre els tipus d'interès, que finalment ha mantingut sense canvis en el 0,5%, i les borses europees, encara que en principi han retallat els seus guanys, després de l'obertura de Wall Street han recuperat força i han acabat amb una pujada mitjana de l'1,10%.
- 11.418,10
- -0,43%
L'Ibex 35 ha estat un dels millors al Vell Continent, ja que ha tancat amb una pujada del 0,93% fins als 8.552 punts. El FTSE 100, l'índex de referència de la borsa de Londres, ha estat l'únic que ha tancat en negatiu a Europa, acabant el dia amb una pèrdua del 0,24%.
Semblava que la decisió del Banc d'Anglaterra estava clara, i tots els experts apostaven per una baixada dels tipus d'interès, que es mantenen en els mateixos nivells des de 2009. En concret, es vaticinava una retallada fins al 0,25%, i fins i tot hi havia qui apuntava al fet que podria ser major, però finalment no s'ha produït. I tot això malgrat que era una de les mesures de les que més es parlava en esmentar els possibles costos de la sortida de Regne Unit de la Unió Europea (UE), per a l'economia, ja que seria una mesura per protegir-la.
Malgrat això, la pujada que tots esperaven no ha arribat. I això que el governador del BoE, Mark Carney, havia dit fa uns dies que podria haver-hi una “relaxació” en la política monetària del banc a causa precisament del Brexit i davant la deterioració de les perspectives econòmiques. Encara que la retallada podria arribar en la reunió que celebrarà l'organisme a l'agost. “Seguim esperant que es retallin les taxes fins al 0,00% a l'agost, però a causa de l'anunci d'aquest dijous, creiem que el Banc d'Anglaterra farà una baixada menys agressiva, per exemple retallant únicament 25 punts bàsics”, han dit els experts de Danske Bank. “Si no baixa els tipus al 0,00% a l'agost, creiem que ho acabarà fent tard o d’hora, ja que és molt possible que el Regne Unit entri en recessió”, han afirmat també.
Sigui com sigui, a això s’haurà d'enfrontar la nova primera ministra, Theresa May, que va accedir al càrrec aquest dimecres. La successora de David Cameron té davant d’ella tres grans reptes: evitar un empitjorament de l'economia britànica al mateix temps que inicia els tràmits per a la sortida del país de la UE. I al mateix temps ha de convèncer els inversors que es quedin al Regne Unit. Una tasca gens fàcil.