• El Nasdaq es pren un respir després de marcar rècords durant tres dies seguits
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Signe mixt a Wall Street, que reflecteix el diferent moment de mercat que viuen actualment el Dow Jones i l'S&P 500 d'una banda i el Nasdaq per una altra. En el cas del Dow, l'índex avança un 0,3% després de repuntar dimecres més d'un 1% i recupera els 25.000 punts.

  • 43.297,03
  • -

En el cas del Dow Jones, César Nuez, analista de Bolsamanía, considera probable que l'índex busqui la zona de 25.800 punts i posteriorment el seu màxim històric assolit a finals de gener als 26.616 punts. "No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels 24.247 punts, mínims de l'última correcció i nivells molt propers a la mitjana mòbil de 200 sessions", afirma aquest expert.

Al Dow, els valors més alcistes són McDonald's (+3%), Chevron (+2%) i Home Depot (+1,7%), encara que la majoria de valors registren un comportament positiu. En negatiu, cotitzen les empreses que millor comportament han tingut darrerament, com Intel (-2%), Microsoft (-1,2%), Boeing (-0,8%) i Apple (-0,7%).

Per la seva banda, el Nasdaq cau un 0,7% i es pren un merescut descans després de marcar tres rècords històrics consecutius durant les tres primeres sessions de la setmana, impulsat per l'excel·lent comportament de valors com Amazon, Netflix, Microsoft o Apple, que han tancat en màxims durant les últimes sessions.

Al Nasdaq 100, passa una cosa semblant, ja que les companyies més alcistes durant els dies passats, com Facebook (-2%), Netflix (-2%) o Alphabet (-1,5%), són les que més llasten aquest indicador.

L'actualitat geopolítica segueix a l'ordre del dia al parquet. Els inversors segueixen amb especial atenció el desenvolupament de les negociacions entre els EUA i Corea del Nord, després d'anunciar que els dos reprendran la seva històrica cimera entre Trump i Kim Jong-un que tindrà lloc el 12 de juny.

Un altre enclavament cap al qual miren els inversors és l’imminent cimera del G-7 que se celebrarà al Canadà des d'aquest divendres i dissabte. Una trobada molt marcada per les relacions comercials i la postura dels seus membres davant les polítiques proteccionistes imposades per l'Administració Trump.

DADES ECONÒMIQUES

Pel que fa a l'agenda macro, les peticions setmanals d'atur han baixat fins a les222.000 persones des de les 223.000 i es mantenen a prop de mínims dels últims cinquanta anys. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,35% respecte al dòlar, fins als 1,1818 dòlars.

EL PETROLI MIRA CAP A VENEÇUELA

Al mercat de matèries primeres, el petroli puja un 1% davant els problemes de Veneçuela per mantenir la seva producció de cru en plena crisi. El barril West Texas, referència als EUA, puja un 0,99%, fins als 65,37 dòlars. Per la seva banda, el barril Brent, referència a Europa, repunta un 1,47%, fins als 76,42 dòlars.

"Els canvis en l'oferta de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) segueixen sent la gran incertesa del mercat", ha afirmat Xi Jianrui, analista de JLC. Segons 'Reuters', Veneçuela està atenent les seves comandes de cru amb un mes de retard.

Noticias relacionadas

contador