Wall Street registra escàs moviment i falta de tendència després de tancar amb signe mixt durant la sessió de dimecres. En qualsevol cas, el Nasdaq i l'S&P 500 es mantenen molt a prop dels seus respectius màxims històrics. El rècord a superar en el cas de l'S&P es troba als 2.872,87 punts, marcat el passat 26 de gener. El Nasdaq té el seu màxim als 7.932,24 sencers, registrat el 25 de juliol.
- 42.052,19
- -
A nivell econòmic, les dades d'atur setmanal tornen a indicar la fortalesa del mercat laboral nord-americà. Les peticions inicials d'atur han baixat fins a 213.000 des de 220.000 i les peticions contínues han repuntat lleugerament fins a 1,75 milions.
Els experts de Barclays destaquen que les peticions inicials s'han mantingut tot l'any entre 215.000 i 230.000, de manera que encara no aprecien cap efecte negatiu sobre l'ocupació a causa de la política proteccionista dels EUA. "Les companyies no volen deixar escapar els seus treballadors", afirmen des de Pantheon Macroeconomics, "perquè substituir-los és extremadament difícil", afegeixen.
També s'ha publicat l'índex de preus a la producció, que ha registrat una pujada interanual del 3,3% el juliol, una dècima menys del que s'esperava. De moment, les pressions inflacionistes es mantenen moderades, tot i que l'economia nord-americana està creixent a 'tot gas'.
Pel que fa a política internacional, els EUA va anunciar dimecres que imposarà sancions a Rússia pel 'cas Skripal'. EUA preveu que, en la primera ronda de sancions, que es presentaran el 22 d'agost, figuraria la prohibició a companyies nord-americanes de vendre material tecnològic a empreses i entitats controlades pel Govern rus.
El ruble rus, que ja travessava el seu pitjor sessió respecte al dòlar des de l'abril, no va trigar a enfonsar després d'anunciar-se aquest comunicat. La divisa nord-americana va arribar a tocar el seu nivell més alt respecte al ruble, des de novembre de 2016. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,19% respecte al dòlar, fins als 1,1592.
Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza pla després de desplomar-se un 3% durant els primers dies posteriors a la primera ronda de sancions dels EUA a l'Iran. El barril de West Texas avança un tímid 0,03% fins als 66,96 dòlars. Finalment, al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa lleugerament fins al 2,942%.
A l'actualitat empresarial, l'empresa de recomanacions en línia Yelp es dispara un 15% després de superar previsions amb els seus resultats. En canvi, el grup de comunicació Viacom baixa un 1% després de presentar ingressos més febles del que s'esperava.
ÀSIA TANCA AMB SIGNE MIXT I EUROPA ES TENYEIX DE VERMELL
El Vell Continent cotitza amb caigudes en cinc de les seves principals índexs borsaris (IBEX-35 -0,21%, CAC 40 -0,45%, DAX 30 -0,14%, FTSE 100 -0,72% i PSI 20 -0,29%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX oscil·la entre els 9.700 i els 9.800 punts, sense ganes de definir el seu rumb en cap de les dues direccions.
A Àsia, les borses han tancat amb signe mixt i la seva jornada ha estat marcada per la inflació xinesa, que ha pujat el juliol al seu nivell més alt en quatre mesos. El Nikkei ha finalitzat la jornada amb retallades del 0,20% mentre que els índexs xinesos han pujat per sobre de l'1%.
El compost de Xangai ha pujat un 1,85% i el Shenzhen ha sumat un 2,66% amunt. Dimecres es va saber que les exportacions xineses de juliol van augmentar un 12,2% interanual i van superar les expectatives dels analistes del 10%. A Austràlia, l’ASX 200 ha pujat un 0,47% mentre que el Corea del Sud, el Kospi ha avançat un 0,1%.