le logo du constructeur automobile tesla est visible a berne 20230526083316

La senadora dels Estats Units (EUA) Elizabeth Warren ha enviat una carta al Departament de Borsa i Valors (SEC, per les seves inicials en anglès), en què demana que investigui la junta directiva de Tesla per possibles "conflictes d'interessos, apropiació indeguda d'actius corporatius i altres impactes negatius per als accionistes" de la companyia relacionats amb l'adquisició de Twitter per part d'Elon Musk.

"Malgrat els recents i repetits trucades dels inversors per abordar aquestes accions, la junta sembla no haver complert el seu deure de garantir que Musk actuï en el millor interès de Tesla. La Junta tampoc sembla haver revelat adequadament les preocupacions sobre aquests temes els inversors, soscavant els drets dels accionistes per prendre decisions informades de votació i inversió i per fer que els seus fiduciaris rendeixin comptes", destaca la carta.

A més, assenyala que la contractació de Linda Yaccarino com a nova directora general de Twitter, "té poc efecte per abordar les preocupacions de Tesla i els seus accionistes relacionades amb la doble funció" de Musk.

"Ateses les preocupacions sobre les accions de Musk i la Junta, sol·licito que la SEC faci una revisió per determinar si han complert lleis de valors pertinents", afegeix.

Warren també demana que s'investigui la "possible apropiació indeguda dels recursos de Tesla per la canalització de Musk de més de 50 dels seus treballadors de confiança de Tesla per treballar en la seva adquisició de Twitter, incloent-hi el del director d'informació de Tesla i un altre personal superior".

"Aquest ús dels treballadors de Tesla va plantejar preguntes òbvies sobre si Musk es va apropiar dels recursos d'una empresa que cotitza a borsa, Tesla, en benefici de la seva pròpia empresa privada, Twitter" destaca.

contador