ep archivo   detalle de la fachada principal durante la visita a las nuevas instalaciones de rovi a
Álex Cámara - Europa Press - Archivo

Laboratoris Rovi ha negat aquest dimecres ser part "de cap procediment judicial sobre ajudes públiques", després d'una informació del diari ABC'que assegura que la Policia Nacional està investigant una possible relació entre els ajuts públics rebuts per l'empresa entre el 2008 i el 2012 (per uns 56 milions d'euros) per al desenvolupament d'instal·lacions a Granada i suposats pagaments (600.000 euros) realitzats per la companyia el 2012 a diverses empreses de dos excàrrecs públics de la Junta d'Andalusia i del govern central.

"La societat desconeix l'origen de les xifres que s'esmenten a les notícies publicades i, en tot cas, desmenteix de manera rotunda que hagi rebut aquestes magnituds d'ajudes públiques el 2009 o en qualsevol altre període", assegura la companyia.

Així mateix, destaca que "totes les subvencions a les quals la societat i les societats del seu grup han tingut accés a la seva extensa història empresarial són lícites i s'han obtingut en estricte compliment dels requisits legals, incloent-hi la transparència, la publicitat i la concurrència".

"Rovi ha donat ple compliment a les condicions establertes en aquestes subvencions i invertit en els projectes corresponents. A més, és important destacar que els projectes objecte de subvenció han estat recolzats per importants inversions privades de la societat que n'han permès la materialització", conclou.

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 74 euros, comenten que “a falta de conèixer el resultat de la investigació, al nostre parer el que hi ha en joc és un tema 'reputacional' que va més enllà de l'impacte real que hi pugui haver en valoració”.

I afegeixen que "la cotització va caure dimecres un -6,7%, que en valor absolut suposa uns 150 milions d'euros (2,6 vegades per sobre de les ajudes de 56 milions d'euros a les quals fa referència l'article i que Rovi desmenteix)".

Noticias relacionadas

contador