ep archivo   qualcomm logo mwc
EUROPA PRESS - Archivo

Qualcomm Technologies ha anunciat aquest dilluns que ha signat un acord amb Apple per subministrar xips Snapdragon 5G Modem‑RF per a llançaments de telèfons intel·ligents el 2024, 2025 i 2026. Les accions de la companyia pugen un 4% a Wall Street, mentre que els títols d'Apple guanyen a prop d'un 1%.

  • 228,87$
  • 3,71%

Aquest acord "reforça l'historial de Qualcomm de lideratge sostingut en tecnologies i productes 5G", ha destacat la companyia, que espera assolir el "20% de participació en el subministrament de xipsets per al llançament del telèfon intel·ligent el 2026".

A més, la companyia ha assegurat que "l'acord global de llicència de patents, vigent a partir de l'abril del 2019, roman sense alteracions".

Aquest anunci es produeix un dia abans que Apple presenti l'iPhone 15, l'últim model del seu icònic dispositiu amb què l'empresa espera tornar a les vendes al camí ascendent, després que la demanda per aquest telèfon es reduís al llarg del últim any a tots els mercats a excepció de la Xina.

A més, Apple afronta un moment clau, després de les pèrdues a la borsa sofertes la setmana passada, motivades per la decisió de la Xina d'ampliar la prohibició de l'ús d'iPhones a agències recolzades pel govern i les empreses estatals.

contador