ep archivo   el presidente de la reserva federal de estados unidos fed jerome powell
RESERVA FEDERAL DE EEUU - Archivo

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha assegurat aquest divendres que l'actual postura de la política monetària "és restrictiva", tot i que no ha revelat quin serà el proper moviment del banc central, si bé ha subratllat la "incertesa sobre els efectes retardats de l'enduriment".

El banquer central també s'ha referit a la situació del sistema bancari, que es manté, segons es criteri, "fort i resilient", i, a més, pot contribuir a l'enduriment monetari que la Fed està duent a terme a través d'unes condicions creditícies més estrictes.

"Els successos del sector bancari impliquen que la taxa de política pot no haver de pujar tant per assolir els nostres objectius", ha valorat, tot i que ha assenyalat que els efectes de la crisi són "altament incerts".

Sobre les metes de l'entitat, Powell ha assegurat que el banc central es manté "fortament compromès" a tornar la inflació a l'objectiu del 2%.

"La inflació està molt per sobre de l'objectiu del 2%, moltes persones experimenten una alta inflació per primera vegada a la vida. Som molt conscients que l'alta inflació imposa dificultats significatives", ha afegit.

Amb vista al futur, Powell ha destacat que és "possible" que es produeixin nous xocs d'oferta, i ha recordat que "els xocs d'oferta positius relacionats amb la globalització van contribuir al període de baixa inflació abans de la pandèmia".

"Els bancs centrals continuaran sent responsables de l'estabilitat de preus i sortejaran els xocs d'oferta", ha manifestat.

Sobre la situació del merament laboral, ha assenyalat que no va ser una de les causes principals que van disparar la inflació el 2021, tot i que augura que “serà una característica important de la inflació en el futur”. En aquest sentit, ha indicat que “pot ser el cas que la corba de Phillips s'hagi pronunciat”.

contador