joe biden presidente eeuu nueva
The White House

Les expectatives d'inflació dels consumidors per als propers 12 mesos, que recull la Universitat de Michigan en el sondeig sobre la confiança del consumidor, han pujat lleugerament el juliol, fins a situar-se al 3,4%, des del 3,3% registrat al juny, de manera que finalitza la tendència a la baixa registrada els dos últims mesos.

Per la seva banda, les expectatives d'inflació a llarg termini es van ubicar al 3,1%, i es van mantenir novament dins de l'estret rang del 2,9-3,1% en què s'està movent durant els 22 dels últims 23 mesos. Tot i això, aquestes expectatives es mantenen elevades en relació amb el rang del 2,2-2,6% vist en els dos anys anteriors a la pandèmia.

Pel que fa a l'índex del sentiment del consumidor, el juliol ha pujat en la lectura preliminar fins als 72,6 punts des dels 64,4 punts del juny.

Així mateix, l'índex de les condicions econòmiques actuals també ha experimentat un avenç fins als 77,5 punts, enfront dels 69 previs, mentre que el component d'expectatives ha millorat des dels 61,5 punts del juny fins als 69,4.

"La confiança del consumidor va augmentar per segon mes consecutiu, un 13% per sobre del juny i va aconseguir la lectura més favorable des del setembre del 2021. Tots els components de l'índex van millorar considerablement, liderats per un augment del 19% en les condicions comercials a llarg i un augment del 16% a curt termini", destaca Joanne Hsu, directora de l'enquesta.

A més, assenyala que "el fort augment de la confiança es va atribuir en gran mesura a la desacceleració contínua de la inflació juntament amb l'estabilitat dels mercats laborals".

contador